Похвалила Зеленського: У Росії 69-річну пенсіонерку звинуватили у "дискредитації" армії

У Російській Федерації склали протокол про дискредитацію російської армії на 69-річну пенсіонерку Ольгу Слегіну з Кабардино-Балкарії, яка перебувала на оздоровленні у санаторії. На неї доніс персонал лікувального закладу, пише Telegram-канал ОВС-Інфо, передають Патріоти України.

"Під час розмови Слегіна заявила, що українці молодці — захищають свою країну, а президент України Володимир Зеленський розумна і красива людина", — йдеться в повідомленні.

Донос на жінку написали дві офіціантки разом із колишнім співробітником Федеральної служби виконання покарань на пенсії, який на той час відпочивав у санаторії.

За даними журналістів, у протоколі про дискредитацію російської армії було зазначено слова, які Ольга Слегіна не вимовляла. Наприклад, пенсіонерці приписують висловлювання про те, що Володимир Зеленський скоро захопить РФ, і тоді "усім стане погано".

За кілька днів до санаторію з'явилися представники силових структур і забрали Слегіну у відділення поліції. Жінці погрожували арештом та вимагали надати вміст телефону.

Російські ЗМІ також пишуть, що один із начальників поліції з'ясовував у жінки, звідки вона родом і чи немає серед її родичів українців. Після закінчення допиту її доправили до Нальчикського міського суду. Коли виявилось, що судді немає на робочому місці, обвинувачену відпустили.

У четвер 29 грудня пенсіонерці повідомили телефоном, що наступного дня вона має з'явитися на судове засідання. 30 грудня до санаторію прибули поліцейські та ще раз сповістили її про необхідність з'явитися до суду. Ольга Слегіна відмовилася відвідувати засідання, пославшись на поганий стан здоров'я. Вона також згадала, що її чоловік раніше працював медиком у структурах ФСВП.

Внаслідок нічної повітряної атаки росіян в Україні пошкоджені теплові та гідроелектростанції - Укренерго

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:14

Війська РФ вночі 29 березня під час масованої комбінованої атаки вдарили по енергетичних об’єктах. Про це повідомляє Укренерго. Внаслідок обстрілу зазнали пошкодження теплові та гідроелектростанції в центральному та західному регіонах. . Як зазначаєт...

Путін готується підняти податки: Війна проти України коштує Росії $300 млн на день, - WSJ

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:59

Щодня на війну проти України країна-агресор Росія витрачає близько $300 мільйонів. До того ж це сума без урахування масштабного переозброєння РФ та санкцій із боку Заходу, передають Патріоти України. . Про це йдеться у статті The Wall Street Journal з...