Поклали беззбройних обличчям донизу: На Донеччині росіяни знову розстріляли полонених українських бійців

Російські окупанти знову вдалися до розстрілу полонених українських військових у Донецькій області. Про це повідомляє прокуратура області у соцмережі Facebook, передають Патріоти України.

Зазначається, що цього разу йдеться про страту двох полонених українських бійців поблизу Селидового.

Встановлено, що 18 жовтня представники росармії під час наступу на позиції ЗСУ на Покровському напрямку захопили у полон двох українських військових. "Російські окупанти, які штурмували лісопосадку поблизу Селидового, поклали беззбройних військовополонених обличчям донизу. Вони утримували їх в такому положенні, притискаючи ногами до землі, а через деякий час розстріляли впритул з автоматичної зброї", - повідомили у прокуратурі, додавши кадр з місця події.

Як зауважили у прокуратурі, правоохоронці відкрили справу за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством за ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу. Там нагадали, що вбивство полонених військових є грубим порушенням Женевських конвенцій і тяжким міжнародним злочином.

Процес затягнеться? Стало відомо, коли в Україні добудують завод з виробництва Bayraktar

п’ятниця, 25 жовтень 2024, 22:25

Турецька компанія Baykar планує завершити будівництво заводу з виробництва безпілотників Bayraktar в Україні до серпня 2025 року. Про це повідомляє агентство Reuters, передають Патріоти України. За словами генерального директора Халука Байрактара, заво...

"Пропоную всім заспокоїтись": У Дніпрі відреагували на заклики до оборони регіону

п’ятниця, 25 жовтень 2024, 22:07

Дніпропетровську область вже готують до оборони. Це роблять без зайвого розголошення, заявив очільник Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук у своєму Телеграм, передають Патріоти України. "На тлі останніх заяв про оборону Дніпропетровщини. Проп...