Поки інші відмовляються: Індія різко збільшила закупівлі російського вугілля й нафти

Попри глобальні санкції проти РФ, протягом останніх тижнів Індія різко збільшила купівлю російського вугілля, на яке трейдери пропонують знижки до 30%. Про це пише Reuters із посиланням на джерела, знайомі з цим питанням, передають Патріоти України.

Зазначається, що Індія, котра має давні політичні зв’язки та зв’язки у сфері безпеки з Росією, утрималася від засудження російської агресії проти України, водночас закликавши припинити насильство. У Нью-Делі обґрунтовують свої закупівлі російських товарів як частину зусиль із диверсифікації поставок і стверджують, що раптова зупинка нібито підвищить світові ціни та зашкодить споживачам.

Американські чиновники повідомили Індії, що заборони на імпорт енергоносіїв з Росії немає, але вони не хочуть бачити "швидкого прискорення".

Утім, оскілки європейські імпортери ухиляються від торгівлі з Москвою, індійські покупці купують величезну кількість російського вугілля, попри високі транспортні витрати.

Так, за неофіційними даними, за період з 27 травня до 15 червня закупівлі вугілля та супутніх продуктів зросли більш ніж у шість разів в порівнянні з аналогічним періодом минулого року, досягши $331,17 мільйона.

Індія також значно збільшила закупівлю російської нафти. За ці ж 20 днів індійські нафтопереробники збільшили закупівлі більш ніж у 31 раз проти показників минулого року, до $2,22 мільярда. "Російські трейдери ліберально ставилися до способів оплати й приймають платежі в індійських рупіях та дирхамах Об’єднаних Арабських Еміратів. Знижки привабливі, і ця тенденція збільшення закупівлі російського вугілля триватиме", – повідомило Reuters одне з джерел.

Офшорні підрозділи таких російських вугільних трейдерів, як Suek AG, KTK і кіпрська Carbo One, у тому числі в Дубаї й Сінгапурі, пропонували знижки від 25% до 30%, що спровокувало оптові закупівлі російського енергетичного вугілля трейдерами, котрі поставляють його комунальним підприємствам і виробникам цементу, розповіли джерела. Ще одне джерело повідомило, що сінгапурський підрозділ Suek також приймає платежі в доларах.

Згідно з підрахунками Reuters, Індія купувала російського вугілля в середньому на $16,55 мільйона на день протягом трьох тижнів до 15 червня, що більш ніж удвічі перевищує закупки протягом перших трьох місяців після повномасштабного російського вторгнення 24 лютого.

За 20-денний період закупівлі нафти в середньому становили 110,86 мільйона доларів США, що більш ніж утричі перевищує витратити за три місяці після 24 лютого.

Індійські масові закупівлі російського вугілля продовжаться, і очікується, що імпорт у червні буде найбільшим за щонайменше 7,5 років, свідчать дані відстеження суден Refinitiv Eikon.

Згідно з даними, зібраними індійським вугільним трейдером, масові поставки російського енергетичного вугілля почали надходити в Індію на третьому тижні травня, причому замовлення йдуть переважно від цементних і сталеливарних фірм і трейдерів.

Відпрацювали точно: Нацгвардія знищила російську станцію РЕБ на Запорізькому напрямку

п’ятниця, 19 квітень 2024, 16:27

Бійці Національної гвардії знищили російську станцію радіоелектронної боротьби на Запорізькому напрямку, передають Патріоти України. "На Запорізькому напрямку в результаті вогневого ураження російські загарбники втратили чергову станцію радіоелектронн...

Дуже бояться: Росіяни почали встановлювати протидронові сітки навколо своїх НПЗ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 15:56

Російська нафтовидобувна компанія "Башнефть" встановила сітки проти безпілотників, щоб захистити ключові об'єкти на своїх НПЗ від можливого нападу з боку України. Про це заявив глава республіки Башкортостан (РФ), пише Reuters, передають Патріоти Украї...