Поки іранські нищать інфраструктуру: Україна все ще очікує від США дрони-камікадзе Switchblade 600, - Резніков

Україна все ще очікує від США на баражуючі дрони-камікадзе Switchblade 600, а поки іранські БПЛА виграють конкуренцію. Про це в інтерв'ю виданню Politico заявив міністр оборони України Олексій Резніков, передають Патріоти України.

"Ми все ще чекаємо на безпілотники Switchblade 600", - сказав Резніков. США пообіцяли надати Києву для збільшення запасів боєприпасів, що можуть зависати над ціллю до того, як оператор направить їх для завдавання удару. Виробник дронів AeroVironment заявив цього місяця, що перша партія з 10 дронів має надійти протягом кількох тижнів.

За словами Резнікова, за останні тижні Іран продав Росії 2400 своїх дронів-камікадзе, тому "на даний момент я б сказав, що іранські безпілотники тимчасово виграють цю конкуренцію".

Голова Міноборони зазначив, що протиповітряна оборона й надалі залишатиметься "пріоритетом номер один" у найближчі місяці. За його словами, слід розділити цілі в повітрі, і, наприклад, для боротьби з крилатими або балістичними ракетам можна використовувати IRIS-T з Німеччини і невдовзі NASAMS, або радянські системи типу "Бук".

"Проти іранських безпілотників ми можемо використовувати дешевше обладнання, таке як німецькі Gepard або Stinger і Starstreak, або інше обладнання наших партнерів", - сказав Резніков.

Для Кремля це значна втрата: Авіаексперт розповів, скільки в Росії лишилося Ту-22М3, після того, як один з них збила Україна

субота, 20 квітень 2024, 10:54

Заступник Генерального директора компанії із виробництва засобів радіоелектронної боротьби, експерт із авіації Анатолій Храпчинський розповів в інтерв'ю Radio NV, скільки в Росії залишилось бомбардувальників Ту-22М3, після того, як один з них збила Укр...

В Україні військовим заборонять доступ до казино: Зеленський увів у дію рішення РНБО

субота, 20 квітень 2024, 10:30

Президент Володимир Зелеський увів в дію рішення РНБО щодо "Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі інтернет". Про це йдеться в указі президента, передають Патріоти України. Президент підписав Указ №234/2024 "Щодо прот...