Поки лише обіцяють: Посол Мельник розповів, скільки німецької зброї надійде в Україну та коли розпочнеться постачання

З початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну Німеччина надала нашій країні військової допомоги на суму приблизно 200 млн євро. Але вся зброя, яка надходила з Бундестагу, була легкою, тобто оборонного характеру. Важке озброєння Німеччина лише пообіцяла дати. Про це розповів український дипломат та уповноважений посол України в Німеччині Андрій Мельник у новому випуску програми "Орестократія", передають Патріоти України.

Він повідомив, коли розпочнеться постачання обіцяної німецької зброї. "З важкого озброєння, все, що Німеччина пообіцяла, це дві речі: "Гепарди" – це стара зброя, призначена для боротьби з повітряними цілями, їй уже понад 40 років. Ці "Гепарди" не є у складі Бундесверу, а були викуплені компанією-виробником", – розповів Мельник.

За словами дипломата, німецька зенітна самохідна артилерійська установка "Гепард", коли її придумали, була однією з найкращих у світі. Однак, як кажуть експерти, вона і досі зберігає свої бойові характеристики. Таких "Гепардів" Німеччина пообіцяла надати Україні 30 штук.

"Проблема залишається із боєприпасами, їх занадто мало. Але Міноборони України ухвалило рішення, що ми ці "Гепарди" отримаємо. Зараз лише починається процес їхньої підготовки, потім буде підготовка персоналу", – зазначив уповноважений посол.

Андрій Мельник також повідомив, що перша партія "Гепардів" надійде десь наприкінці липня – 15 одиниць, наступна партія – наприкінці серпня.

Друга частина обіцяної важкої зброї з Німеччини – гаубиці "Панцир". "Це система артилерійського вогню на гусеничному ходу. Їх Німеччина пообіцяла надати нам сім штук. Ця система вважається доволі потужною, калібр 155 мм, є амуніція до цієї зброї. Наразі триває процес підготовки наших артилеристів, навчання проходять у Німеччині", – повідомив дипломат. Станом на сьогодні це все, що Німеччина пообіцяла надати Україні із важкого озброєння, зазначив Андрій Мельник.

ISW підрахував, скільки території окупанти захопили в Україні з початку зимового наступу

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:50

З початку 2024 року окупаційна армія РФ змогла просунутися в Україні майже на 100 квадратних кілометрів. Як повідомляє Інститут вивчення війни, з початку свого наступу, який стартував у жовтні 2023 року, загарбники захопили вже 505 квадратних кілометрі...

Дуже секретний об'єкт: Американським журналістам показали виробництво новітніх українських САУ “Богдана”

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:14

Привідкрита завіса над таємним українським військовим виробництвом найсучасніших артилерійських систем, у тому числі самохідної гаубиці стандарту НАТО «Богдана», яку продемонструвала компанія «Українська броня». У рідкісному проблиску секретного процес...