Поки Макрон із Меркель вечеряють: Зеленський і Путін почали переговори тет-а-тет

Перемовини четвірки були перервані заради зустрічі тет-а-тет українського та російського президентів.

Президент України Володимир Зеленський і глава РФ Володимир Путін почали двосторонні переговори. Зустріч в "нормандському форматі" за участю лідерів Німеччини Ангели Меркель і Франції Еммануеля Макрона завершилася близько 20:30. Вони пішли вечеряти, після чого Зеленський особисто поспілкується з Путіним. Про це повідомила прес-секретар українського глави Юлія Мендель, передають Патріоти України.

Після цих переговорів відновиться зустріч "нормандської четвірки" і лише після того лідери дадуть підсумкову прес-конференцію. За даними помічників Путіна, на зустріч із Зеленським відведено близько 45 хвилин. Однак не виключено, що розмова триватиме довше.

Кремлівці для себе відзначили промовистий, як вони гадають, момент. Перед тим як Макрон та Меркель залишили залу, президент Росії Володимир Путін жестом зупинил Володимира Зеленського. Про це у Twitter повідомил журналіст з кремлівського пулу Дмитро Смирнов.

Джерело: Обозреватель

"Це справді дуже серйозно": Папа Римський знову закликав Україну до переговорів з РФ

четвер, 25 квітень 2024, 10:45

Папа Римський Франциск знову закликав Україну до переговорів з РФ. Нова заява понтифіка прозвучала на на тлі війн в Україні та Секторі Гази. На його думку, "досягнутий мир кращий, ніж безкінечна війна". Про це пише CBS News, передають Патріоти України...

У Повітряних силах розповіли деталі атаки по Черкащині - росіяни вдарили "Іскандером" по Смілі

четвер, 25 квітень 2024, 10:28

У Повітряних силах розповіли деталі атаки по Черкащині, передають Патріоти України. "Було вражено цивільну інфраструктуру, пошкоджено логістичне сполучення зализиці. Крім того, удар пошкодив адміністративні будинки та пошкодив авто та цивільне майно",...