Поки не конфіскація: Україна отримає дохід від активів РФ, але є нюанс

ЄС розробив законопроєкт про спрямування прибутків російського центрального банку в Україну. Пропозиція передбачає, що Україна почне отримувати кошти з липня. Кошти підуть на постачання зброї, розвиток оборонної промисловості. Про це повідомляє Bloomberg, передають Патріоти України.

Пропозиції, які потребують підтримки всіх держав-членів, введуть податок на непередбачені доходи від прибутку, отриманого від арештованих резервів РФ, для використання приблизно 3 мільярдів євро (3,3 мільярда доларів) на рік для фінансування постачання зброї в Україну.

Близько 260 мільярдів євро активів російського центрального банку, переважно у формі цінних паперів та готівки, були арештовані країнами "Великої сімки", ЄС та Австралією, причому понад дві третини з них заблоковано в ЄС.

Частка прибутку залишиться в центральних депозитаріях цінних паперів, які зберігають резерви для покриття витрат на управління активами та боротьби з будь-якими ризиками, включно з потенційними заходами у відповідь з боку Росії. Відповідні витрати та податок на прибуток також будуть вираховуватися з доходів до їх перерахування. За деякими оцінками, це залишить близько 3 мільярдів євро чистого прибутку на рік.

Більшість коштів було заморожено через бельгійський кліринговий центр Euroclear, де минулого року вони отримали близько 4,4 мільярда євро прибутку. Ці пропозиції будуть обговорюватися лідерами ЄС під час їхньої зустрічі в Брюсселі наприкінці цього тижня.

Чи можливий новий український наступ: Експерт оцінив ситуацію на фронті

субота, 27 квітень 2024, 11:30

В України зараз з'явиться артилерія, боєприпаси і росіяни знають, що це буде десь протягом цього місяця. Тож вони намагатимуться якнайшвидше реалізувати якісь завдання. Про це в ефірі "1+1" заявив військовий експерт Михайло Самусь, передають Патріоти У...

Оце так: У США визнали, що новітні ракети, які отримала Україна, не виправдали себе

субота, 27 квітень 2024, 10:52

У Сполучених Штатах Америки визнали, що новітні ракети, які вони передали Україні, не виправдали себе в умовах нашої війни. Ймовірно, йдеться про малогабаритні високоточні боєприпаси GLSDB, передають Патріоти України. . Про це під час безпекового фору...