"Поки не нападуть, але відтягують ЗСУ": Розвідка назвала кількість військових Білорусі біля України

Білорусь тримає біля українського кордону сім батальйонних тактичних груп. Проте поки що немає загрози, що вони нападуть, адже ще не було сформоване потрібне для нападу угрупування військ, передають Патріоти України.

Головне завдання, яке виконують білоруські війська біля України – тримати у напрузі ЗСУ і відтягувати їхні сили з інших напрямків. Про це сказав представника Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скібіцький в інтерв'ю Військовому телебаченню.

"На сьогодні прямої загрози (з боку Білорусі – ред.) немає, тому що не створено угрупування військ, не розгорнута система управління цим угрупуванням. Це саме основний елемент того, що йде безпосередня підготовка до бойових дій", – зазначив він.

Те, що біля українського кордону зосереджені сім білоруських БТГ, змушує командування українськими військами постійно діяти з урахуванням цього факту, а розвідку – працювати у посиленому режимі. А це у свою чергу призводить до того, що доводиться розподіляти свої ресурси і відволікати частину з них від східного фронту.

"Також постійне переміщення військ спрямоване на те, щоб тримати нас в напрузі. Відпрацьовуються окремі елементи, тактичні епізоди можливих наступальних дій саме з території Білорусі", – каже Скібіцький.

"Оточення Путіна має розуміти, що його фізичне усунення - єдиний шанс на порятунок для них. Інакше він розпочне війну із Заходом", - Ейдман

вівторок, 19 березень 2024, 6:15

"Програма нового строку Путіна - глобальна катастрофа", - пише у своєму блозі Ігор. "Із новин: "Згідно з аналізом спецслужб Німеччини, Росія готується до масштабного конфлікту із Заходом, на що вказує реорганізація російської армії, пересування військ ...

"Для російської пропаганди зʼявиться чудовий козир": Експерт пояснив, як Росія бачить майбутню війну з Альянсом

вівторок, 19 березень 2024, 0:30

Експерт з міжнародної безпеки Фонду "Демократичні ініціативи" Тарас Жовтенко вважає, що Росія може готуватись до обмеженої гібридної операції на території однієї з країн НАТО. Таку думку він висловив у етері "Еспресо", передають Патріоти України. "Ще о...