"Поки не нападуть, але відтягують ЗСУ": Розвідка назвала кількість військових Білорусі біля України

Білорусь тримає біля українського кордону сім батальйонних тактичних груп. Проте поки що немає загрози, що вони нападуть, адже ще не було сформоване потрібне для нападу угрупування військ, передають Патріоти України.

Головне завдання, яке виконують білоруські війська біля України – тримати у напрузі ЗСУ і відтягувати їхні сили з інших напрямків. Про це сказав представника Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скібіцький в інтерв'ю Військовому телебаченню.

"На сьогодні прямої загрози (з боку Білорусі – ред.) немає, тому що не створено угрупування військ, не розгорнута система управління цим угрупуванням. Це саме основний елемент того, що йде безпосередня підготовка до бойових дій", – зазначив він.

Те, що біля українського кордону зосереджені сім білоруських БТГ, змушує командування українськими військами постійно діяти з урахуванням цього факту, а розвідку – працювати у посиленому режимі. А це у свою чергу призводить до того, що доводиться розподіляти свої ресурси і відволікати частину з них від східного фронту.

"Також постійне переміщення військ спрямоване на те, щоб тримати нас в напрузі. Відпрацьовуються окремі елементи, тактичні епізоди можливих наступальних дій саме з території Білорусі", – каже Скібіцький.

Ще царський пароплав відігравав неабияку роль у підтримці боєздатност ЧФ: Знищення "Комуни" може завдати найбільшої шкоди флоту РФ - Forbes

середа, 24 квітень 2024, 4:42

Це був найстаріший діючий військовий корабель у світі, що виконує завдання на передовій лінії. Як пише Forbes, поки незрозуміло, наскільки серйозні пошкодження, але навіть помірна шкода може вивести судно з ладу на місяці або роки. "Це особливо поганий...

Українофобка Марджорі Тейлор Ґрін "торпедована в корму": Трамп неочікувано похвалив спікера Джонсона

середа, 24 квітень 2024, 3:25

Колишній президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп публічно похвалив спікера Палати представників Майка Джонсона після ухвалення законопроекту про допомогу Україні. . Як пише The Guardian, він нагадав, що республіканці мають у Палаті представн...