Поки не перебуває під санкціями: У віцепрем'єрки РФ знайшли купу вілл по світу та приватний літак (фото, відео)

У віцепрем'єрки із соцполітики РФ Тетяни Голікової та її родини журналісти знайшли кілька вілл у Європі, гольф-клуби в Росії та Іспанії, а також приватний літак вартістю 32 мільйони доларів. Про це пише Фонд боротьби з корупцією, передають Патріоти України.

Розслідування опублікувала команда журналістів Олексія Навального. З'ясувалося, що топчиновниця, яка відповідає за соціальну політику в Росії, дуже заможна жінка. Капітал і її сім'ї оцінюють мінімум у 50 мільярдів рублів, пише Фокус.

Розслідувачі зазначають, що це більше, ніж усі витрати деяких областей РФ на охорону здоров'я на рік. Варто зазначити, що Тетяна Голікова поки не перебуває під санкціями ЄС, Великої Британії та США. До призначення віцепрем'єркою із соцполітики в 2018 році, уродженка Новосибірська працювала в Міністерстві охорони здоров'я, помічницею президента РФ, головою Рахункової палати та заступницею міністра фінансів.

Журналісти зазначають, що сім'ї Голікової належить приватний літак Bombardier Challenger 600. Таку «пташку» вартістю 32 мільйони доларів дуже люблять зірки.

Тетяна Голікова одружена з топчиновником Віктором Христенком і має пасинка Володимира Христенка. Розслідувачі стверджують, що сім'я Голікової-Христенко заробляє на розробленій в РФ вакцині проти коронавірусу «Супутник V», володіючи часткою в компанії «Генеріум», яка є найбільшим виробником цього препарату.

Також Володимир Христенко володіє через кіпрські фірми-прокладки компанією «Нанолек», чиїми вакцинами прищеплюються росіяни. Він, до речі, зі своєю дружиною Іриною вже є громадянами Кіпру, за що інвестували в республіку понад два мільйони євро.

Родині Голікової належить закритий гольф-клуб у Підмосков'ї «Пестово», ще один гольф-клуб, більш демократичний «Форрест хилл», і ще один гольф-клуб «Петергоф» під Санкт-Петербургом. Також вони володіють елегантним заміським будинком у Підмосков'ї.

Також їм належить гольф-клуб «Сан-Роке» в Іспанії куплений у 2017 році та вілла, розташована поряд. Іспанська нерухомість російської топчиновниці оцінюється в 40 мільйонів євро. Родині належить елегантна вілла у закритому іспанському селищі Сотороке, вартістю 18 мільйонів євро. Вона була куплена у 2020 році.

Але однією Іспанією сім'я російської чиновниці не обмежилася. У них також є нерухомість у Португалії, Фігейра-ду-Гіншу. Вілла на узбережжі коштувала мільйон євро. Ще одна вілла, в курортному містечку Кашкайш, коштувала 3,5 мільйони євро. Також вони вклали 50 мільйонів євро у реконструкцію старого готелю і вілли у Ніцці.

Журналісти підрахували, що сім'я Голікової має капітал 50 мільярдів рублів, це понад 800 мільйонів доларів.

Не панацея? Черник пояснив, чому Україні не варто робити ставку на ракети від Німеччини

понеділок, 29 квітень 2024, 16:44

Німецькі ракети Taurus, які Олаф Шольц не поспішає передавати Україні, допомогли б Силам оборони, але не змінили б хід війни. Таку думку в ефірі телемарафону висловив військовий експерт та полковник запасу ЗСУ Петро Черник, передають Патріоти України....

Скандальна норма: Чому чоловікам за кордоном не продовжують закордонних паспортів - пояснення консула й адвоката

понеділок, 29 квітень 2024, 16:30

Припинено прийом нових заяв на вчинення консульських дій від певної категорії українців, а саме чоловіків, віком 18-60 років, які тимчасово перебувають за кордоном. Виняток становлять лише оформлення посвідчення особи на повернення в Україну. Такі дії ...