Поки не пізно: У Зеленського реально є шанс увійти в історію, - Хатія Деканоїдзе

На думку Деканоїдзе, саме від президента може зараз залежати питання відставки чинного голови МВС Арсена Авакова.

Хатія Деканоїдзе. Фото: Фокус.

Колишня очільниця Національної поліції Хатія Деканоїдзе вважає, що у шостого президента України Володимира Зеленського є шанс увійти в історію, але за однієї умови. Про це вона розповіла в інтерв’ю, передають Патріоти України.

«Я бачу його як людину нової формації: молодий, який хоче щось змінити. Я бачу, що у нього реально є шанс увійти в історію, якщо спрямувати країну в правильне русло (і правоохоронну систему, і економіку)», – припустила Деканоїзде.

При цьому, за її словами, у команди чинного президента ще є шанс завершити реформу Національної поліції, яка нині, на думку Деканоїдзе, провалена. «Я думаю, що реформа в Україні може бути завершена протягом наступного року-півтора. Тобто я думаю, що політична кон’юнктура дійде до цього, – заявила колишня очільниця Нацполіції. – Треба звільнити повністю правоохоронну систему від політики, інакше, звісно, завжди будуть страждати звичайні люди. Це – моя думка. І я коли йшла з посади, теж про це говорила. Це – дуже важливо».

Окрім того, на думку Деканоїдзе, саме від президента Зеленського може зараз залежати питання відставки чинного голови МВС Арсена Авакова. «Коли команда політична, то вони, звісно, мають понести політичну відповідальність», – вважає вона. Хатія Деканоїдзе очолювала Національну поліцію України у 2015–2016 роках.

Добровільно став поліцаєм в окупантів: Судитимуть жителя Харківщини, який затримував колишніх військових (фото)

вівторок, 16 квітень 2024, 11:59

До Чугуївського міського суду Харківської області передали обвинувальний акт щодо 32-річного жителя міста Вовчанськ, який під час окупації добровільно пішов працювати у "поліцію" загарбників. Слідчі встановили, що чоловік став так званим "помічником оп...

Війна не завада: У Міноборони під час аудитів виявили порушень на понад 10 мільярдів

вівторок, 16 квітень 2024, 11:28

За підсумками внутрішнього аудиту, яке проводило Міністерство оборони України, виявлено порушення на загальну суму більше ніж 10 млрд грн. Про це в інтерв’ю "Укрінформу" повідомив заступник міністра оборони України Юрій Джигир, передають Патріоти Украї...