Поки немає доказів, що Росія обмежиться Донбасом: Посол США в НАТО заявила про великі ризики для України

У США наразі не бачать вагомих причин припускати, що Росія обмежить свою увагу Донбасом. Про це заявила посол США в НАТО Джуліанна Сміт в інтерв'ю CNN, передають Патріоти України.

"Ми маємо докази того, що росіянам не вдалося досягти своїх початкових цілей. А це, як ви добре знаєте, було взяти Київ лише за кілька днів. Отже, через це я думаю, що Росія проводить переоцінку, і вони дали зрозуміти, що збираються змінити свою тактику, але почекаємо трохи. У наступні кілька днів Сполучені Штати у тісній співпраці з союзниками та урядом України шукатимуть доказів цього зсуву", - заявила Сміт.

Також Сміт прокоментувала, чи надасть НАТО Україні необхідні для боротьби з Росією винищувачі. За її словами, "це розмова, що розвивається", але зрештою ні.

"Ми багато разів розмовляли із президентом Зеленським останніми тижнями. Ми чули прохання про допомогу. У багатьох випадках ми доставляли протиповітряні та протитанкові засоби, ми оцінюємо їхні потреби у протиповітряній обороні. Але якщо ви питаєте про реактивні літаки радянської епохи (МіГ, які запропонувала Польща - УНІАН), відповідь буде негативною. Сполучені Штати вирішили, що пропозиція Польщі неспроможна... Це суверенне рішення, вони можуть ухвалити це суверенне рішення. Але зараз Сполучені Штати дуже зосереджені на потребах у протиповітряній обороні", - додала вона.

Німецький виробник БПЛА відкриє ще один завод в Україні: Стало відомо, скільки дронів вироблятиме

субота, 20 квітень 2024, 9:50

Німецький виробник безпілотників Quantum-Systems відкриє ще одне виробництво дронів в Україні з потужністю до 1000 БПЛА на рік. Про це повідомили на сайті компанії, передають Патріоти України. Новий завод стане другим підприємством компанії в Україні,...

У ворога за добу значно поменшало автотранспорту: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 20 квітня

субота, 20 квітень 2024, 9:15

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 20.04.24 орієнтовно склали: