Поки Путін піарить "стыренные" мультики: Пентагон підтвердив існування "ракети Трампа", котра летить у 17 разів швидше за звук. І дав важливе уточнення

Йдеться не про один, а зразу про два ракетні проекти, зі своїми плюсами кожен

Нещодавно Трамп заявив про "супершвидку ракету" США, котра не має аналогів у світі - "супер-дупер" зброю. Пентагон розкрив деякі подробиці. – Як виявилось йдеться про перспективну гіперзвукову ракетну систему AGM-183A, зазначають Патріоти України.

Вперше про цю ракету розповів Трамп у середині травня 2020 року. За його словами, вона, ймовірніше, мала б стати ракетою зі швидкістю у 17 разів більшою за "найшвидшу ракету, яка в нас є зараз".

Згодом, 13 червня 2020 року, президент США розповів деякі деталі про "супер-дупер-ракету". Так, Трамп стверджував, що ракета буде вражати цілі на відстані близько 1609 км з точністю 35 см від центральної точки.

У "ракету Трампа" вірили не всі – й на те були цілком об’єктивні причини
Зрештою, як повідомляє CNN з посиланням на власне джерело в Пентагоні, в оборонному відомстві США зізналися, що така ракета дійсно існує, і Трамп активно підтримує розробку цієї зброї.

Як стверджують у Пентагоні, швидкість цієї гіперзвукової ракети буде в 17 разів більшою за швидкість звука, тому Трамп – навмисне чи ні – значно перебільшував, стверджуючи, що вона буде в 17 разів швидше за аналоги.

Зрештою Пентагон підтвердив існування "ракети Трампа" – але з деякими "поправками"
Програма розробки цієї гіперзвукової ракети – це відповідь на створення гіперзвукової зброї Росією та Китаєм. За словами джерела з Пентагону, у березні пройшли успішні випробування цієї ракети над Тихим океаном.

Дальність ракети, ймовірно, збігається з тією, що оголошував Трамп у травні й становитиме близько 1600 км.

Трамп спостерігає за запуском ракети SpaceX
В оборонному відомстві США стверджують, що захиститися від цієї ракети буде дуже непросто: "Від гіперзвукової зброї дуже важко захиститися через її непередбачувану траєкторію. Це непросто, адже така траєкторія поєднується з дуже великою швидкістю".

Попри важливість цієї програми та бажання США перегнати Москву та Пекін, ракета потрапить на озброєння не раніше 2023 року, стверджує джерело.

Пуск ракети Tomahawk на острові Сан-Ніколас, штат Каліфорнія, у серпні 2019 року
Разом з тим, у міноборони США розповіли про ще один тип гіперзвукової ракети, над якою працюють США. Вона буде схожа на традиційну крилату ракету, таку як Tomahawk, але зі швидкістю у десять разів більше. Випробування цієї ракети планують провести у кінці цього року.

"Жорстоке та безжальне пекло. Слабким там не вижити": Оператори показали відео із розбомблених Кринків на лівому березі Херсонщини

середа, 24 квітень 2024, 16:56

Подружжя фотографів Костянтин і Влада Ліберови опублікували відео знищеного села Кринки на лівому березі Херсонської області, де тримають плацдарм українські військові, передають Патріоти України. Дослівно: "Кринки. Село на півдні України, лівий берег...

Пекельна картина: ЗСУ показали тіла окупантів біля Часового Яру, які померли за Путіна (відео)

середа, 24 квітень 2024, 16:45

Армія РФ безперервно намагається штурмувати Часів Яр. Так, ЗСУ показали околиці міста, засипані тілами солдатів армії РФ. Про це пише журналіст Юрій Бутусов, передають Патріоти України. "Українські військовослужбовці гидливо обходять трупи, знімаючи ...