Поки Путін "тырит" мультики і дарма забруднює планету: США випробували гіперзвукову ракету

Тести AGM-183A ARRW на B-52H. Серпень 2020. Фото: ПС СШАСполучені Штати провели нові тести гіперзвукової ракети AGM-183A ARRW, яка розробляється корпорацією Lockheed Martin. Про це повідомляють Повітряні сили США, зазначають Патріоти України.

Створення гіперзвукової ракети AGM-183A ARRW (Air Launched Rapid Response Weapon) – один з найважливіших оборонних проєктів Сполучених Штатів. Як стало відомо, 8 липня відбулися нові тести цієї зброї.

Повідомляється, що в тестах залучили бомбардувальник Boeing B-52Н Stratofortress зі складу 419-ї випробувальної ескадрильї. На літаку підвісили два дослідні зразки AGM-183A, один з яких оснастили телеметричним агрегатом IMV-2. Другий отримав деякі деталі системи управління. Скидання ракет не проводилися.

Тести AGM-183A ARRW на B-52H. Серпень 2020. Фото: ПС США

Тести AGM-183A ARRW на B-52H. Серпень 2020. Фото: ПС США

Тести AGM-183A ARRW на B-52H. Серпень 2020. Фото: ПС США

Успішні випробування наближають момент першого запуску ARRW. Згідно з повідомленням Повітряних сил США, їх можуть провести в кінці 2020 року.

Проведені зараз тести – не перші для ARRW. Ще минулого року американці показали макет AGM-183A, підвішений під крило B-52 Stratofortress.

Згідно з раніше озвученими даними, комплекс ARRW складається з твердопаливної ракети повітряного базування, оснащеної гіперзвуковим блоком з ракетним двигуном Tactical Boost Glide.

Детальні характеристики тримають в секреті. За неофіційною інформацією, блок може розганятися до швидкості М = 20.

Зображення перспективної гіперзвукової ракети AGM-183A ARRW

Здійснені зараз тести – лише частина зусиль США, спрямованих на створення гіперзвукової зброї.

Гіперзвукові комплекси створюють навколо проєкту Common Hypersonic Glide Body (C-HGB) – бойового блоку, що запускається за допомогою балістичної ракети.

"Проблема у тому": Військовий експерт порадив, як врятувати Patriot і Himars від ударів РФ

четвер, 28 березень 2024, 15:56

Для того, щоб вберегти установки Patriot і Himars, треба швидко міняти їхню дислокацію після того, як поблизу фіксується ворожий дрон. Про це заявив фахівець зі зв'язку, радіоелектронної боротьби та розвідки Сергій Бескрестнов, більше відомий під псевд...

"Системи зношуються від запуску": Експерт оцінив, скільки ракет і як часто може запускати РФ по Україні

четвер, 28 березень 2024, 15:30

Російська окупаційна армія не відчуває особливого дефіциту ракет для атак по Україні. Загарбники потенційно здатні запустити дві-три хвилі по 70 ракет за добу. Про це в ефірі "Громадського радіо" розповів політичний аналітик, експерт із ракетного озбро...