Поки рашисти істерять про "український слід": У США розповіли, хто насправді стоїть за терактом у Москві, котрий забрав більше 60 життів. Свіжі дані про жертв

Крокус Сіті Холл після теракту

У США підтвердили інформацію, що за терактом у Москві стоїть угрупування "Ісламська держава". Про це у п’ятницю 22 березня повідомило The New York Times із посиланням на американських офіційних осіб. Інформацію також підтверджує CBS News із посиланням на американського чиновника.

Перед цим з’явилася інформація, ніби "Ісламська держава" бере на себе відповідальність за теракт.

Американський чиновник повідомив CBSNews, що США мають розвіддані, які підтверджують заяви "Ісламської держави про відповідальність за теракт у Крокусі, і вони не мають підстав сумніватися в цих твердженнях", - пише CBS.

Як пише New York Times, після періоду "відносного затишшя" бойовики ІДІЛ намагаються показати, що вони ще здатні влаштовувати міжнародні акції. За інформацією джерел видання, за атакою може стояти те ж угрупування, що вчинило теракт в Ірані під час річниці загибелі генерала Касема Сулеймані у січні 2024 року.

Джерело CBS News повідомило, що США надали Росії розвіддані про ймовірний напад та заяву, яку посольство поширило 8 березня.

За свіжими даними внаслідок теракту в ТЦ Крокус Сіті Хол у Підмосков'ї понад 60 людей загинуло і 115 осіб були госпіталізовані. Багато людей померли від пожежі, яка сталася після стрілянини. Про це повідомили росЗМІ з посиланням на дані Слідчого комітету.

Тим часом російські Telegram-канали повідомляють про 70 загиблих.

При цьому багато людей померли не від стрілянини, а від пожежі.

Зазначається, що багато тіл було знайдено в туалетах, кімнатах для годування і приміщеннях, де прибиральники зберігали інвентар - там люди ховалися від стрілянини. За інформацією ЗМІ, вони задихнулися через дим під час пожежі.

Окрім того було госпіталізовано 115 осіб, п'ять із них – діти, 60 дорослих та одна дитина – у тяжкому стані.

Сподівалися "проскочити в дамки": На гарячій ділянці фронту росіяни раптово кинулу на прорив бронетехніку, в ЗСУ показали, що було далі (відео)

четвер, 9 травень 2024, 18:40

Командування окупантів вирішило, що настав вдалий момент тупцюванню малих піхотних груп у м'ясних штурмах поступитись лихій бронетанковій атаці. Українці погодились, що момент ворог обрав дійсно дуже вдало. Українські захисники знищили ворожу важку тех...

Щось в Москві здохло: Росія скасувала розшук Зеленського і і Порошенка - ЗМІ

четвер, 9 травень 2024, 18:30

Президента України Володимира Зеленського та колишнього президента Петра Порошенка прибрали з бази розшуку МВС РФ. Про це повідомила Медіазона у четвер, 9 травня. . "Картки розшуку глав України зникли невдовзі після того, як 4 травня їх випадково вияв...