Поки Росія летить у прірву: Психолог помітив у Путіна ознаки панічної ейфорії після сутички з Пригожиним

Російський диктатор Володимир Путін після заколоту ватажка ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина раптово "пішов у народ" - 28 червня він відвідав Дагестан, де нібито поспілкувався з місцевими жителями. Це йде врозріз із його параноїдальним страхом за власну безпеку, через який він намагається тримати дистанцію навіть зі світовими лідерами, передають Патріоти України.

Така поведінка може говорити про те, що Путін почав демонструвати ейфорію після того, як пережив один із своїх головних страхів — можливість втрати влади, вважає психолог, експерт із питань невербальної комунікації Валентин Кім. Про це він сказав в ефірі Radio NV.

За словами Кіма, можливість втрати влади є дуже сильною загрозою для глави кремлівського режиму. Загроза його правлінню, яку зробив Пригожин, стала для Путіна потужною емоційною подією, на яку він відреагував таким "ходінням у народ".

"Справді, дуже дивна поведінка для нього, але вона цілком укладається в цю теорію полегшення, яке відчув Путін після того, як цей заколот був приборканий. Тому тут все цілком логічно", – сказав психолог.

Він вважає, що диктатор хоче показати народу свою "силу" і те, що він взагалі існує як людина, але це лише демонстрація сили. "Для людини, яка зазнала такого сильного страху, "я існую" – це дуже потужний емоційний крок, який змушує його робити якісь ейфоричні речі. Тому він хоче всім продемонструвати, що я є, я існую. Він хоче поділитися своєю, ну справді, нештучною, досить природною радістю від того, що так склалися обставини, що він знову-таки при владі", – вважає експерт.

З одного боку, є раціональні мотиви такої поведінки диктатора, а з іншого боку – емоційні. "Він справді відчуває радість і ця радість створює ейфоричний настрій, коли він починає, ну наприклад, ось так іти в народ", – додав Кім.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...