Поки Росія важко б'ється над створенням п'ятого покоління: Повітряні сили США розкрили деякі деталі секретної програми домінування наступного, шостого, покоління

США мають твердий намір зберегти технологічну перевагу в озброєннях над Китаєм, не кажучи вже про відсталу Росію

Концепт літака повітряного домінування наступного поколінняАмериканський бойовий літак наступного покоління матиме дві версії, повідомляють Патріоти України з посиланням на The Drive та слухання в Конгресі США.

Повітряні сили США розкрили деякі деталі секретної програми Повітряного домінування наступного покоління (Next Generation Air Dominance, скорочено NGAD), в якій розглядається можливість випуску багатоцільового бойового літака шостого покоління в модифікаціях ближнього і дальнього радіусу дії.

Майбутні винищувачі, також будуть мати можливість атакувати наземні цілі.

Повідомляється, що в слуханнях Конгресу брали участь начальник штабу ПС США генерал Чарльз Браун і глава Бойового авіаційного командування генерал Марк Келлі.

Представники Повітряних сил заявили, що згідно з програмою створення літаків шостого покоління. Американські військові хочуть отримати версії важкого винищувача з великою дальністю польоту і бойовим навантаженням для операцій в Індо-Тихоокеанському регіоні та легкого винищувача з меншою дальністю і бойовим навантаженням для операцій в Європі.

Зазначається, що нові літаки повинні бути багатоцільовими, здатними вести повітряний бій і наносити удари по наземних цілях.

“Винищувачі NGAD повинні використовуватися як літак, що виконує завдання повітряного домінування. Винищувачі повинні бути здатні заходити в зони підвищеної небезпеки, прориваючи будь-які системи ППО, знищуючи авіацію і найважливіші цілі противника”, – йдеться у повідомленні.

Коли почнуть виробництво машин нового покоління, поки невідомо. Повідомили лише про те, що запуск буде “досить швидко”.

F-22 Raptor

Американські Повітряні сили поки не розкривають навіть загальні тактико-технічні характеристики нового винищувача. Всі інформація про нього засекречена.

Нагадуємо, що на початку травня, Повітряні сили США продемонстрували концепт секретного винищувача наступного покоління. Показали концепт літака повітряного домінування наступного покоління у доповіді Повітряних сил США за дворічний період.

Ескіз літака Boeing Next Generation Air Dominance. Не факт, що це саме літак NGAD, який наразі проходить випробування

Це не обов’язково літак NGAD, який проходить випробування, оскільки США надали мало подробиць про цю секретну програму під час свого оголошення.

Зазначається, що демонстратор пройшов і натурні льотні випробування, «побивши безліч рекордів», проте будь яких подробиць тоді не було. Демонстратор літака наступного покоління був повністю спроєктований в цифровому вигляді. Частина випробувань модель також пройшла в «цифрі», що дозволило істотно скоротити час, необхідний на створення першого льотного зразка.

Є велика загроза: Просування російських військ на захід від Авдіївки прискорилося, - британська розвідка

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:15

Просування російських військ на захід від Авдіївки у Донецькій області за останній тиждень прискорилося. Про це повідомило Міністерство оборони Великої Британії, передають Патріоти України. Як зазначається у зведенні, сухопутні війська Росії створили ...

Росія анонсувала удари по двох лікарнях Києва: людей терміново евакуюють

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:04

Місто терміново розпочинає евакуацію двох лікарень, одна з яких дитяча, розташованих на вулиці Богатирській. Про це повідомляє КМВА . "Оскільки в інтернет-медіа масово поширюється відео, де фактично анонсований удар ворога по цих медичних закладах. ...