Поки що мінімум на два тижні: Фінляндія закрила всі кордони з Росією

У четвер, 30 листопада, Фінляндія закрила усі контрольно-пропускні пункти на кордоні із Росією. Про це повідомляє Yle, передають Патріоти України.

Обмеження триватимуть два тижні та діятиме до 13 грудня. За інформацією видання, останній пункт пропуску в Раджа-Йоосеппі, що на півночі країни, закрився о 14:00 29 листопада.

Відкритою залишається лише станція Вайніккала, яка використовується для руху вантажних поїздів. «Наразі прикордонні пости закриті, є бар'єри як на сухопутному, так і на державному кордоні. Якщо люди приїжджатимуть туди, ми будемо направляти їх, щоб вони могли легально в'їхати до Фінляндії», — каже заступник командувача прикордонної служби Південно-Східної Фінляндії Юкка Луккарі.

Причиною такого рішення стало збільшення випадків, коли на кордон Фінляндії за сприяння російських прикордонників прибували громадяни третіх країн без документів, які вимагали притулку.

За даними фінської прикордонної служби, за останні тижні через Росію до Фінляндії в'їхали понад 800 мігрантів з таких країн, як Афганістан, Кенія, Марокко, Пакистан, Сомалі, Сирія та Ємен. До цього потік мігрантів там був менше одного в день в середньому.

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...

Москва в паніці надзвонювала в Вашингтон: Пентагон відмовив Україну від секретної спецоперацію на території Росії, — NYT

субота, 27 липень 2024, 13:01

ЗСУ нібито збиралися провести операцію в глибокому тилу ворога. З цього приводу міністр оборони РФ телефонував главі Пентагону, що, як зазначають американські журналісти, досить незвично. На початку липня міністр оборони США Ллойд Остін отримав проханн...