Поки що погода їм не дуже заважає? Окупанти готуються до наступу одразу на кількох напрямках, - Генштаб ЗСУ

Сили оборони України сьогодні відбили ворожі атаки поблизу 7 населених пунктів на Донбасі. Про це йдеться в оперативній інформації Генерального штабу Збройних сил України щодо російського вторгнення станом на 18:00, оприлюдненій в Facebook, передають Патріоти України.

"За поточну добу підрозділи Сил оборони України відбили атаки окупантів у районах населених пунктів Білогорівка Луганської області та Спірне, Яковлівка, Бахмутське, Бахмут, Опитне та Кліщіївка Донецької області", - інформує Генштаб.

На Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках противник зосереджує основні зусилля на веденні наступальних дій, здійснює обстріли з танків і всього спектру артилерії.

За поточну добу противник завдав два ракетні удари по цивільній інфраструктурі міста Куп'янськ і здійснив близько 10 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ уздовж лінії зіткнення.

"На Волинському, Поліському та Сіверському напрямках обстановка залишається без істотних змін, ознак формування наступальних угруповань не виявлено", - додали в Генштабі.

Також повідомляється, що на Куп'янському та Лиманському напрямках противник веде оборону на захоплених рубежах, здійснює обстріли з мінометів, ствольної та реактивної артилерії.

На Слобожанському напрямку ворог вів обстріли по районах населених пунктів Дворічна, Огурцове, Стрілече, Стариця та Чайківка Харківської області.

На запорізькому напрямку окупанти обороняються. Від артилерійського вогню противника постраждали райони населених пунктів Вісшетарасівка, Гуляйполе, Дорожнянка, Залізничне, Новополь, Оріхів та Красне Запорізької області.

На Криворізькому та Херсонському напрямках противник веде позиційну оборону, удосконалює фортифікаційне обладнання. Вів вогонь з танків, ствольної та реактивної артилерії по районах населених пунктів Антонівка, Велетенське, Новокаїри, Новотягинка, Понятівка, Токарівка та міста Херсон.

"Головна помилка Зеленського, те що він залишив демократію", - "слуга народу" Богуцька вимагає закрити українцям рота

п’ятниця, 26 квітень 2024, 2:35

"Знаєте, про що я насправді шкодую? Про те, що з прийняттям Воєнного стану не було введено воєнну цензуру. Володимир Зеленський (чи справді, чи з подачі європейських партнерів) залишив демократію під час війни. Це була помилка!!!" - написала Богуцька. ...

Вибори недійсні. Х*ло - узурпатор: Європарламент не визнав легітимність Путіна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 1:45

Країни-члени Євросоюзу та міжнародна спільнота не повинні визнавати результати "виборів" 15-17 березня у Росії, за результатами яких "переможцем" оголосили Володимира Путіна. Відповідну резолюцію прийняв Європарламент у четвер, 25 квітня. Документ підт...