Поки "слуги" Зеленського кожну "зайву" гривню спрямовують на "Велике будівництво": Київрада виділили 110 млн грн на зміцнення обороноздатності столиці

У рамках програми мають створити Єдиний центр підготовки Сил муніципальної безпеки міста, зокрема, і бригади територіальної оборони.

Київська міська рада підтримала міську цільову програму “Захисник Києва” на 2022‒2024 роки. Вона передбачає виділення понад 110 мільйонів гривень на зміцнення обороноздатності Києва. За відповідне рішення проголосували 78 депутатів, йдеться на сайті Київради, зазначають Патріоти України.

Реалізація прийнятої Київрадою програми дозволить обладнати пункти постійної дислокації для бригади Сил територіальної оборони в кожному районі Києва, пояснив заступник голови КМДА Андрій Крищенко. Також кошти підуть на забезпечення бригади необхідними навчально-тренувальними комплексами і майном. Крім того, йдеться про підвищення готовності системи мобілізації Києва.

“В умовах продовження збройної агресії з боку Російської Федерації проти України, високої вірогідності повномасштабного вторгнення та застосування агресором диверсійно-розвідувальних сил або здійснення актів тероризму, важливого значення набуває виконання заходів з організації військової служби, виконання військового обов’язку, мобілізаційної підготовки і територіальної оборони у місті Києві”, — сказав заступник голови КМДА Андрій Крищенко.

У рамках програми “Захисник Києва” мають створити Єдиний центр підготовки Сил муніципальної безпеки міста, зокрема, і бригади територіальної оборони.

“Після підготовки резервістів та налагодження роботи підрозділів Київ матиме розвинуту та ефективно функціонуючу окрему бригаду територіальної оборони, яка буде готова до виконання завдань протягом 24 годин”, — сказав Крищенко.

Нагадаємо, у кінці грудня 2021 року влада Києва повідомила про створення штабу територіальної оборони.

"Мета цього саміту - об'єднати країни": Кулеба пояснив, чому Росію не кличуть на саміт миру

четвер, 2 травень 2024, 11:30

Голова МЗС України Дмитро Кулеба заявив, що Росію не запрошено на Глобальний саміт миру, адже сідати за нею стіл переговорів немає сенсу. Від РФ неможливо буде домогтися сумлінних дій.Про це міністр сказав у інтерв'ю Foreign Policy, передають Патріоти ...

Ворога чекає лише смерть: Сирський показав відео знищення окупантів на фронті в Україні (відео)

четвер, 2 травень 2024, 11:27

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський показав відео знищення росіян на фронті в Україні, передають Патріоти України. Відео знищення ворога показав командувач Сухопутними військами Олександр Сирський. "Невпинна бойова робота Сил оборони України - вор...