Поки Талібан та Аль-Каїда очманіло атакують: США відмовилися допомагати силам опору афганців у Панджшері

США відмовилися допомагати силам опору «Талібану» в Панджшері

США не надаватимуть військову підтримку силам опору «Талібану» в Афганістані.

США відмовилися надавати військову підтримку силам, які ведуть збройну боротьбу проти талібів в Афганістані. Про це заявив офіційного представника Пентагону Джона Кірбі, зазначають Патріоти України.

На питання про те, чи можуть американці надати підтримку противникам талібів, які мають намір організувати збройний опір в Панджерській ущелині та просять про допомогу у міжнародного співтовариства, Кірбі відповів – «Військова місія США в Афганістані закінчена».

Бійці Сил опору в Афганістані

При цьому він допустив точкові операції для запобігання терористичних загроз Сполученим Штатам.

«Але це інше, ніж мати довгострокову військову місію в Афганістані», — уточнив він.

Нагадуємо, що США вивели свої сили до визначеного крайного терміну — 31 серпня, після 20-річної військової місії в країні.

Бойовики руху «Талібан» 15 серпня увійшли до Кабулу і протягом кількох годин встановили повний контроль над афганською столицею.

Президент Афганістану Ашраф Гані повідомив, що покидає країну задля недопущення кровопролиття. Західні країни почали евакуювати з Афганістану своїх громадян та співробітників посольств.

Єдиною непідконтрольною талібам провінцією в Афганістані досі залишається Панджшер. Там сконцентрувалися сили антиталібського народного опору.

Таліби 22 серпня пред’явили ополченцям ультиматум і зажадали передати контроль над регіоном. Наступного дня, 23 серпня стало відомо, що таліби почали оточувати сили опору. З цього часу вже відбувалися зіткнення між сторонами.

Афганське інформаційне агентство Bakhtar News Agency, 1 вересня, без зазначення джерел повідомило, що «Талібан» почав операцію в Панджшері та вже захопив один з районів провінції. Представники опору, в свою чергу, повідомляли про спробу талібів проникнути в долину, та заявили про успішне відбиття атаки.


Якщо завтра війна: У The Economist оцінили, чи готові молоді європейці захищати свої держави

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:22

На Заході вже багато років існувала тенденція відмови від строкової служби та зменшення особового складу в армії, передають Патріоти України. У більшості європейських країн наразі існує лише служба за контрактом, адже після завершення Другої світової...

Ситуація складна: Тривають бої за електричну підстанцію в Очеретиному, - Deep State

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:54

Мапу воєнних дій оновлено.Про це інформує Deep State, передають Патріоти України. Ворог просунувся в Новокалиновому. Тривають бої за електричну підстанцію в Очеретиному. . "Ми вдень писали, що ворога було відкинуто з підстанції, проте стало відомо, що...