У Міністерстві оборони України презентували розширену лінійку поліпшених раціонів сухого пайка нового зразка, яка має ряд переваг у порівнянні зі старою версією. Про це повідомляє пресслужба Міністерства оборони України, зазначають Патріоти України.
У оборонному відомстві зазначили, що до переваг оновленої версії входить розширення до 24-ох раціонів, замість доволі одноманітних страв із попереднього сухпайка, збільшений вміст м’яса. Реторт-пакети сучасніші та, за відгуками військовослужбовців, зручніші у використанні, ніж жерстяні банки.
Наразі представлено два з 24-х раціонів, до яких входять 100 грамів м’ясної консерви, 60 грамів паштету, 280 грамів основної страви (як приклад - гречка з овочами та свининою), до якої включено 50 грамів м’яса, галетне печиво, стік меду, кава та чай. Кожного з цих раціонів цілком достатньо для повноцінного разового перекусу військовослужбовцями в умовах виконання завдань.
Зараз в ЗСУ два види сухих пайків - 15-та норма, введена у 2016-му році, і застаріла 10-та норма, є добовими. Тому на порядку денному зараз - запровадження сухого пайка для разового приймання їжі.
В оборонному відомстві підкреслили, сухі пайки залишаються виключно допоміжною формою харчування особового складу ЗСУ. Основні харчові потреби Збройних Сил забезпечує "гаряче харчування" - тобто їжа повноцінного гарячого приготування зі сніданком, обідом та вечерею, першою та другою стравами, десертами, фруктами тощо. Така форма харчування є пріоритетною як у пункті постійної дислокації частин (тобто, у тилу), так і на передових позиціях в районі проведення ООС.
"Чим далі, тим менше раціонального в ситуації з трампівськими «тарифами проти всього світу». Ці «додаткові мита» ухвалюються за наполяганням вигаданого «експерта» через знайденого із заголовків Amazon 75-річного автора. Вони практично повністю збігають...
У Росії є величезний мобілізаційний резерв – за різними оцінками, близько 13 мільйонів осіб. Але на фронті такої кількості немає, передають Патріоти України. Експерт із військових питань Інституту євроатлантичного співробітництва Ігор Козій пояснив, що...