​Поки у Путіна "чаклують" над "динозаврами" 4++: Британці і шведи зайнялися розробкою винищувача шостого покоління

Міністерство оборони Швеції приєдналося до британського проекту розробки винищувача шостого покоління Tempest. Як повідомляє Flightglobal, сторони підписали меморандум про взаєморозуміння і приступили до вироблення спільних вимог до перспективного бойового літака, зазначають Патріоти України.

Британське міністерство оборони запустило проект винищувача Tempest в середині минулого року. У ньому беруть участь компанії BAE Systems, Leonardo UK, MBDA UK і Rolls-Royce. Проект поки знаходиться на ранньому етапі; розробники визначають технічні характеристики перспективного винищувача.
Представлений в минулому році макет Tempest був виконаний високопланом за схемою «бесхвостка» з двома відхиленими в сторони колами. Макет припускав, що літак буде дводвигунним з повітрозабірниками, розташованими по сторонам фюзеляжу під крилом.
У конструкції Tempest планується широко використовувати технології малопомітності. Новий бойовий літак буде виконаний опціонально пілотованим - він зможе виконувати польоти під управлінням льотчика або в повністю автономному режимі.
Згідно з меморандумом про взаєморозуміння, укладеному між міністерствами оборони Великобританії і Швеції, шведська компанія Saab, яка спеціалізується на розробці в тому числі бойових літаків, братиме участь в проекті Tempest в якості технічного консультанта, інтегратора бортових систем, озброєння і сенсорів.
Передбачається, що складання списку технічних характеристик перспективного літака і вироблення вимог до Tempest завершаться восени 2020 року. Раніше повідомлялося, що ВПС Великобританії планують прийняти нові винищувачі на озброєння в середини 2030-х років.
Тим часом, міністерство оборони Великобританії оголосило Тендерну розробку безпілотного літального апарату, який зможе діяти в парі з пілотованими винищувачами, в тому числі, з Tempest. Військові вибрали три компанії для розробки безпілотника: британську Blue Bear, американську Boeing Phantoms Works International і міжнародний консорціум Black Dawn.

У Повітряних силах розповіли деталі атаки по Черкащині - росіяни вдарили "Іскандером" по Смілі

четвер, 25 квітень 2024, 10:18

У Повітряних силах розповіли деталі атаки по Черкащині: росіяни вдарили "Іскандером" по Смілі

Америка ставить питання рубо: Блінкен прибув до Китаю. В портфелі держсекретаря вагомі аргументи, щоб переконати Сі Цзіньпін не допомагати росіянам - ЗМІ

четвер, 25 квітень 2024, 10:14

За інформацією джерел адміністрація США під загрозою санкцій має намір дотиснути Сі Цзіньпіна щодо до умиротворення Росії. КНР дуже потерпає через фінансову кризу, без доброї волі Заходу уникнути економічного краху практично не можливо. Держсекретар СШ...