Поки у Путіна ніяк не "допилять" покоління 4++: Британці випробували модель винищувача шостого покоління

Військові планують використовувати новий літак нарівні з F-35 і Typhoon.

Британська компанія BAE Systems приступила до випробувань моделі перспективного винищувача шостого покоління Tempest в аеродинамічній трубі в Уортон в Ланкаширі. Як пише Flightglobal, дані, отримані під час випробувань, будуть використані для доопрацювання проекту перспективного бойового літака. Дослідження проводяться на швидкості повітряного потоку більше 2 Махов, передають Патріоти України.

Концепт винищувача Tempest був представлений британським міністерством оборони в середині минулого року. Військові планують використовувати новий літак нарівні з F-35 і Typhoon. Новий винищувач планується прийняти на озброєння в середини 2030-х років. У проекті розробки літака беруть участь італійський концерн Leonardo, а також британські компанії BAE Systems, Rolls Royce і MBDA UK.

Передбачається, що перспективний винищувач буде виконаний високопланом за схемою «безхвістка» з двома відхиленими в сторони колами. Літак буде двохруховим з повітрозабірниками, розташованими по сторонам фюзеляжу під крилом.

У конструкції Tempest планується широко використовувати технології малопомітності. Згідно з планами британських військових, бойовий літак буде виконаний опціонально пілотованим - він зможе виконувати польоти під управлінням льотчика або в повністю автономному режимі. Прийняти винищувач на озброєння планується в 2035 році.
Розробка перспективного британського винищувача ведеться з використанням технології цифрових двійників. Така технологія дозволяє створити віртуальну повністю опрацьовану модель літака вертольота і провести практично повний спектр її випробувань, включаючи перевірки на нагрівання, охолодження, різні види коливань і конструкційну втому.

У BAE Systems також зазначають, що цифрова модель винищувача вже пройшла віртуальні льотні випробування в симуляторі. Літаком керували льотчики-випробувачі. На основі цифрової моделі Tempest за допомогою адитивних технологій були виготовлені зменшені моделі літака для продувних випробувань.

Судячи з фотографій моделі, оприлюдненими BAE Systems, перспективний літак планується оснастити S-образними воздуховодами, екранами соплової частини двигуна і внутрішніми відсіками озброєння. Такі рішення дозволяють знизити радіолокаційну і інфрачервону помітність винищувача. Інші подробиці про Tempest поки не розкриваються.

"Головна помилка Зеленського, те що він залишив демократію", - "слуга народу" Богуцька вимагає закрити українцям рота

п’ятниця, 26 квітень 2024, 2:35

"Знаєте, про що я насправді шкодую? Про те, що з прийняттям Воєнного стану не було введено воєнну цензуру. Володимир Зеленський (чи справді, чи з подачі європейських партнерів) залишив демократію під час війни. Це була помилка!!!" - написала Богуцька. ...

Вибори недійсні. Х*ло - узурпатор: Європарламент не визнав легітимність Путіна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 1:45

Країни-члени Євросоюзу та міжнародна спільнота не повинні визнавати результати "виборів" 15-17 березня у Росії, за результатами яких "переможцем" оголосили Володимира Путіна. Відповідну резолюцію прийняв Європарламент у четвер, 25 квітня. Документ підт...