Поки у Путіна оплакують свій останній, "Кузю": Сі Цзіньпін ввів до бойового складу другий авіаносець КНР

Китай отримав другий авіаносець

Сьогодні, 17 грудня 2019 року, в ході урочистої церемонії Китай отримав до бойового складу військово-морських сил другий авіаносець. Трансляцію урочистого заходу проводив місцевий телеканал CCTV-1, зазначають Патріоти України.

Авіаносець отримав ім’я на честь провінції на сході Китаю – Shandong та бортовий номер “17”. На заході був присутній лідер Китаю – Сі Цзіньпін.

Перед цим новий авіаносець завершив шостий етап морських випробувань. Вони відбувались з 25 по 31 травня у відкритому морі, після чого корабель повернувся на суднобудівну верф у Даляні.

Під час шостого етапу відпрацьовувалась посадка на борт авіаносця, про що свідчать сліди від шин на взлітно-посадковій смузі корабля:

Авіаносець проекту Type 001A після 6-го етапу випробувань

Ходові випробування авіаносця розпочались у квітні 2018 року та тривали до травня.

Другий вихід у море на випробування відбувався у вересні, під час яких відбувалось випробування різного обладнання та оснащення корабля.

Третій етап випробувань відбувався впродовж жовтня-листопада 2018-го року.

Китай розпочав будівництво свого другого авіаносця у 2013 році на суднобудівельній верфі в Даляні. Роботи обійшлись близько $4,5 млрд. Корабель має довжину у 315 метрів, що на 11 метрів більше ніж у першого авіаносця КНР "Ляоніна".

"Просто щоб подивитися, що в ній, в біса, написано": Байден зізнався, що "майже хотів" купити "Біблію Трампа"

середа, 24 квітень 2024, 12:53

У вівторок, 23 квітня, президент США Джо Байден висміяв колишнього президента Дональда Трампа за торгівлю «єдиної схваленої» Біблії. З такою промовою він виступив під час візиту до штату Флорида. Про це повідомляє The Hill, передають Патріоти України. ...

Окупанти вдарили ракетами по житловому комплексу у центрі Харкова

середа, 24 квітень 2024, 11:44

Близько 00:30 24 квітня російська армія завдала ракетних ударів по Шевченківському району Харкова. Було зафіксовано влучання двох ракет на територію житлового комплексу, повідомляють Патріоти України. "Пошкоджено три багатоповерхівки, щонайменше 33 при...