Поки в Україні війна: Туреччина продовжить блокувати прохід бойових суден у Чорне море

Туреччина продовжить блокувати прохід бойових суден у Чорне море, поки триває війна Росії проти України. Країна збирається дотримуватися конвенції Монтре, передають Патріоти України.

Як передає телеканал TR Haber з посиланням на газету Türkiye, відповідну заяву зробив міністр оборони Туреччини Хулусі Акар. "Ми будемо дотримуватися правил Монтре. Ми не пустимо бойові кораблі в Чорне море. Ми не хочемо війни на Чорному морі", — заявив міністр.

Хулусі Акар також прокоментував міни, які дрейфували в морі. Чиновник повідомив, що вони російського виробництва. Однак поки Туреччина не може сказати, якій державі належать снаряди. Зараз турецькі, румунські та болгарські експерти проводять дослідження з цього приводу.

Нагадаємо, наприкінці березня УНІАН писав про міни, які знаходяться в Чорному морі. Вони розташовувалися на складах в тимчасово окупованому Криму. У 2014 році Росія захопила півострів і отримала в своє розпорядження ці снаряди. А тепер РФ використала міни, щоб дискредитувати Україну. Про це розповіли у Міністерстві закордонних справ нашої держави.

Що стосується конвенції Монтре, то вона була прийнята в 1936 році. Документ дозволяє Туреччині заблокувати протоки Босфор і Дарданелли для бойових суден країн, які воюють між собою. Завдяки цьому кораблі не зможуть пройти з Середземного моря в Чорне море. Туреччина почала діяти, згідно з конвенцією Монтре, ще 26 лютого.

Вражаючий результат царювання Путіна: В Підмосков'ї розширять головне військове кладовище Росії - ЗМІ

неділя, 5 травень 2024, 2:35

При відкритті меморіалу 2013 року планувалось, що первісної території під 40 тисяч поховань вистачить на наступні 200 років. Проте тепер усвідомили потребу екстреного розширення. При тому, що елітарного поховання удостоюють тут далеко не всіх "героїв СВО"

Словаччина призупинила пропуск вантажівок з території України

субота, 4 травень 2024, 23:16

Словаччина тимчасово призупинила оформлення та пропуск великогабаритних транспортних засобів з України через поломку сканера в пункті пропуску Вишнє Нємецьке. Про це у суботу, 4 травня, повідомили в державній митній службі, передають Патріоти України. ...