Поки все НАТО мовчить: Опозиція Румунії розкритикувала уряд за бездіяльність щодо російських дронів

Лідер опозиційної партії "Союз порятунку Румунії" Олена Ласконі жорстко розкритикувала уряд за бездіяльність щодо російських дронів, які регулярно порушують повітряний простір країни. Вона закликала президента Клауса Йоханніса та прем'єр-міністра Марселя Чолаку дати пояснення щодо подібних інцидентів, передають Патріоти України.

Також Ласконі обурилася, що румунське законодавство не дозволяє збивати безпілотники, які порушують повітряний простір країни. Про це повідомляє EurActiv.

У ніч на 8 вересня щонайменше два російські ударні безпілотники Shahed увійшли в повітряний простір Румунії, після чого влада Румунії розіслала сповіщення про загрозу жителям повітів Тульча і Констанца.

"Абсолютно обурливо дізнаватися більше від українців, ніж від румунської влади. Навесні командувач армією попросив нас внести поправки до законодавства, щоб ми могли збивати безпілотники, які вторгаються на нашу територію. Пане Чолаку, ви контролюєте 60% парламенту – чи збираєтеся з цим щось робити? Чи є у генерала Чуке щось сказати, чи його бос Клаус Йоханніс змушує його замовкнути? – заявила Ласконі.

Примітно, що реакцією румунської влади на порушення повітряного простору країни стали заклики до "дотримання міжнародного права". Зокрема, Міністерство закордонних справ Румунії заявило про своє "рішуче засудження цих незаконних атак".

У свою чергу прем'єр-міністр Чолаку після порушення повітряного простору його країни російськими дронами видав, що "жодних серйозних проблем немає". Також він попередив громадян своєї країни, що подібні інциденти продовжуватимуться через війну поблизу кордону з Румунією.

Вас може зацікавити:У Швеції найбільший аеропорт закривали через невідомі безпілотники: що відомо

Вас може зацікавити:Бренда і Ділан померли, Андреа частково паралізувало: як склалося життя зірок серіалу 90-х "Район Беверлі-Гіллз"

Також влада стверджує, що чинне законодавство не дозволяє їм збивати безпілотники, які вторгаються в повітряний простір Румунії. Цю заяву підтримав начальник Генерального штабу Румунії генерал Георгіца Влад. Він заявив, що потрібно змінити законодавство, щоб знищувати російські БПЛА.

"Наразі румунська армія не може вести бойові дії у мирний час. Має бути оголошено винятковий стан, наприклад, облоговий чи військовий", – сказав румунський генерал.

"Можливості змінюються": Експерт розповів про розвал російської агентурної мережі на Заході

вівторок, 10 вересень 2024, 6:57

Після початку повномасштабної війни проти України російська розвідка у країнах Заходу втратила багато можливостей, але все ще має свої мережі шпигунів, передають Патріоти України. Таку думку в етері Еспресо висловив керівник "Центру безпекових дослідже...

"Доведеться замислитися": Буданов розповів, коли економіка Росії відчує болючі наслідки війни

вівторок, 10 вересень 2024, 0:15

Влітку наступного 2025 року економічні наслідки війни стануть болючими для РФ Таку думку начальник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов висловив під час бесіди з Сергієм Жаданом на харківському "Радіо Хартія", передають Патрі...