Поки Зе-президент хвалиться спортивними успіхами: Росія перекидає дедалі більше танків до кордону з Україною

За даними аналітичної компанії, принаймні один батальйон танків Т80-У був помічений у Воронезькій області. Росія перекидає дедалі більше танків до кордону з Україною. Про це повідомила компанія Janes, яка працює в галузі оборонної розвідки, що посилює стурбованість Заходу щодо нарощування російської військової присутності поблизу сусідньої країни. Про висновки Janes повідомило Bloomberg News, передають Патріоти України.

Принаймні батальйон основних бойових танків Т80-У було розгорнуто на залізничній станції у Воронезькій області. Про це свідчать знімки, розміщені в соціальних мережах, починаючи з 7 листопада, повідомила лондонська компанія Janes в аналізі, переданому Bloomberg News.
Janes припустила, що танки прямували на полігон Погоново, де нарощування військової присутності навесні спонукало Захід виступити з вимогами відведення. За останні тижні бойові дії між українськими силами та терористами, що підтримуються Росією, на сході України посилилися, повідомило Bloomberg News.
Україна вперше використала безпілотник турецького виробництва для атаки на гаубицю сепаратистів у відповідь на удар, внаслідок якого 26 жовтня одного солдата вбито, а ще одного було поранено. Минулого тижня Janes заявила, що вона виявила перекидання танків та самохідної артилерії з тієї ж російської дивізії до Брянської та Курської області до північного кордону України.

"Системи зношуються від запуску": Експерт оцінив, скільки ракет і як часто може запускати РФ по Україні

четвер, 28 березень 2024, 15:30

Російська окупаційна армія не відчуває особливого дефіциту ракет для атак по Україні. Загарбники потенційно здатні запустити дві-три хвилі по 70 ракет за добу. Про це в ефірі "Громадського радіо" розповів політичний аналітик, експерт із ракетного озбро...

Запустили сайт "Голос Європи": У Польщі викрили проросійську мережу з дискредитації ЄС та України

четвер, 28 березень 2024, 14:00

Співробітники Агентства внутрішньої безпеки Польщі (ABW) заявили, що викрили проросійську мережу, яка займалась організацією проросійських ініціатив та медіакампаній у країнах ЄС проти держав та органів Євросоюзу та проти України. Про це агентство заяв...