Поки Зеленський "дрімає". Цього вистачить на день бою: Генерал розповів про серйозні проблеми із озброєнням ЗСУ

Колишній заступник начальника Генерального штабу Збройних сил України генерал-лейтенант Юрій Думанський назвав основні проблеми із озброєнням для української армії. Про це він розповів в ефірі програми Руно на Апостроф TV, зазначають Патріоти України.

Як зазначив генерал, на сьогоднішній день міжнародні партнери України зрозуміли, що безпека Європи залежить і від нашої країни, і почали допомагати відповідно. За словами Думанського, він не може сказати, наскільки є суттєвою чи несуттєвою дана допомога і яким чином вона застосовуватиметься - у наступальних чи в оборонних цілях. Водночас йдеться про тактичне озброєння, яке дає можливість у бою мати перевагу перед супротивником.

Однак цього замало, зазначає Думанський. За період ведення бойових дій Збройні сили України втратили велику кількість техніки та озброєння. Також генерал згадав про підриви арсеналів, де було знищено велику кількість боєприпасів.

"І поповнити це, от кажуть, що 500 тонн такого-то виду боєприпасів нам надійшло, це там 125-мм чи 152-мм боєприпаси, цього вистачить на день бою чи на день проведення операції. Це зовсім нічого.

Якщо ми візьмемо боєкомплект, наприклад, БМП-2 для якої потрібно двісті 30-мм снарядів. От порахуйте, механізована бригада має 40 БМП, помножте на кількість снарядів і це буде один боєкомплект, який утримується при бойовій машині. І в бойовому наказі передбачається кількість використаних боєприпасів за бій, тому що це ресурс і до цього економіка держави має бути готова. Не чекати, хто тобі "из-за бугра" дасть, а економіка держави має бути готовою, - заявив Думанський.

Екс-заступник начальника Генштабу ЗСУ зазначає: окрім питання, чи готові ми і Збройні сили до війни, потрібно поставити ще одне питання - а чи готова до війни держава і перш за все економіка? "Економіка до війни не готувалась і не готується, вона перебуває у мирному стані", - резюмував Думанський.

Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 23 квітня

вівторок, 23 квітень 2024, 9:48

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 23.04.24 орієнтовно склали:

Треба закрити небо: ЄС та НАТО тиснуть на Грецію й Іспанію щодо надання Україні додаткових систем ППО, - FT

вівторок, 23 квітень 2024, 8:59

ЄС та НАТО чинять сильний тиск на Грецію та Іспанію з вимогою надати Україні більше систем протиповітряної оборони Про це повідомляє Financial Times з посиланням на власні джерела, передають Патріоти України. Лідери ЄС під час саміту в Брюсселі минуло...