Поки Зеленський мріє про мир: Окупанти стягують танки і "Гради" до лінії розмежування на Донбасі

Під час виконання спостережного польоту безпілотний літальний апарат місії зафіксував порушення домовленостей з боку російсько-окупаційних військ на території ОРДЛО.

Бойовики стягнули до лінії розмежування на Донбасі важке озброєння - танки, реактивні системи залпового вогню "Град", гаубиці "Гвоздика" і "Жаба". Вони розміщуються на території окупованих районів Донецької області за лініями відведення, але за межами виділених місць зберігання. Про це йдеться у звіті СММ ОБСЄ, опублікованому 15 вересня 2020 року, передають Патріоти України.

Під час виконання спостережного польоту безпілотний літальний апарат місії зафіксував порушення домовленостей з боку російсько-окупаційних військ на території ОРДЛО. Йдеться про розміщене на непідконтрольній уряду України території Донецької області важке озброєння. Зокрема, на полігоні поблизу Новоселівки виявлено сім танків (імовірно Т-72 – 5 одиниць, невстановленого типу – 2 одиниці) і три реактивні системи залпового вогню (БМ-21 "Град", 122 мм). Окрім того, на навчальному полігоні поблизу Покровки зафіксовано три самохідних гаубиці (2С1 "Гвоздика", 122 мм), десять танків (невстановленого типу) та три буксируваних гаубиці (імовірно Д-30А "Жаба", 122 мм).

"Зазначені факти чітко вказують на порушення Мінських домовленостей та досягнутих 22 липня 2020 року домовленостей щодо заходів із посилення режиму припинення вогню. Російсько-окупаційні війська і надалі використовують підступну практику та проводять нарощування озброєння та військової техніки. Цим вони вкотре демонструють небажання дотримуватися Мінських домовленостей та взятих на себе зобов’язань у рамках Тристоронньої контактної групи", - прокоментували інформацію в штабі ООС на власній сторінці у Facebook.

Є важливий момент: Командир пояснив, чим замінити демобілізацію в Україні, і чому вона не потрібна до завершення війни

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

Командир 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр" полковник Павло Паліса виступив проти демобілізації до кінця війни. Військовий вважає, що набагато важливіше отримати можливість частіше проводити ротації для відновлення боєздатності підрозділі...

Потрібний перекладач

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

З дипломатичної на офісно-президентську. Держдеп наголошує, що в України – проблеми зі свободою слова. Зокрема, марафон висвітлює урядову позицію…. Минулого року Держдеп наголошував на тому, що закриття трьох незалежних від влади каналів – це проблема....