Поки Зеленський закликає "не панікувати": Генерал США заявив про безпрецедентну концентрацію військ РФ біля кордонів України

Росія зібрала біля кордонів України понад 100 тис. військовослужбовців і подібної концентрації військ не спостерігалося з часів холодної війни. Про це заявив голова Об'єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі, передають Патріоти України.

При цьому Міллі і міністр оборони США Ллойд Остін заявили, що нової війни можна уникнути, однак у разі якщо вона все ж відбудеться, наслідки будуть найжахливішими.

За словами Міллі, стурбованість США пов'язана з тим, що нічого подібного на своїх кордонах Росія раніше не робила. "Чи відбувається щось нове? Так, безумовно відбувається - з точки зору того, які російські навчання ми спостерігали в минулому, - сказав генерал. - За масштабом, розмахом і кількістю військових це перевершує все, що спостерігалося останнім часом. Я думаю, щоб побачити щось схоже, доведеться зазирнути досить далеко у часи холодної війни".

"З урахуванням того, які сили зібрані - сухопутні маневрені війська, артилерія, балістичні ракети, військово-повітряні сили, якщо все це разом буде застосовано проти України, відбудеться щось дуже серйозне, що призведе до значної кількості жертв, - зазначив Міллі. - Можете собі уявити, як це буде виглядати в густонаселених районах, біля доріг і так далі. Це може бути просто кошмарно. Може бути жахливо".

При цьому міністр оборони США Ллойд Остін підкреслив, що США готові допомагати Україні, в тому числі поставками зброї. Київ вже отримав від Вашингтона чотири партії товарів військового призначення, в тому числі боєприпаси, одноразові гранатомети SMAW-D і ракети протитанкового комплексу Javelin.

"Конфлікту можна уникнути. Для дипломатії все ще є час і місце, - сказав Остін. - Немає ніяких причин, щоб ця ситуація вилилася в конфлікт. (Президент Росії Володимир Путін) може віддати наказ про відведення військ".
Джерело: ВВС

Росія не зупиниться: Зеленський назвав ГЕС, які були цілями РФ під час масованої нічної атаки

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:58

Вночі 29 березня під час масованого удару по Україні цілями агресорки Росії були Канівська та Дністровська ГЕС. Про це президент Володимир Зеленський повідомив за підсумками Ставки, за скликання якої відповідав новий секретар РНБО Олександр Литвиненко,...

Панічно бояться ЗСУ: Росія перекинула у Крим танковий батальйон, готується до оборони, - "Атеш"

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:44

Російські військові перекидають військову техніку, зокрема танки, у тимчасово окупований Крим для майбутньої оборони півострова Про це повідомляє партизанський рух "Атеш", передають Патріоти України. "Так за нашою інформацією до Євпаторії, нещодавно, п...