"Поламати оборону противника": Жданов спрогнозував "автоматичне" звільнення двох міст

Військовий експерт Олег Жданов допускає, що міста Токмак і Мелітополь можуть бути звільнені за коротший час, ніж села Урожайне і Роботине, передають Патріоти України.

"Роботине було опорним пунктом системи оборони ворога на цій ділянці. Чому його не можна було обійти й було важливо взяти? Для того, щоб поламати оборону противника на цій ділянці фронту, що ми й зробили, - зазначив Жданов. - Що стосується Токмака і Мелітополя, то, на мій погляд, їх немає сенсу штурмувати".

За словами експерта, навколо цих міст багато окопів росіян. "Особливо навколо Токмака. Ці окопи РФ починає заповнювати десантниками... Розумний у гору не піде, розумний гору обійде. Треба обходити Токмак, перерізати дорогу на Бердянськ, перерізати залізницю і далі планомірно вибивати ворога. Але не штурмувати "у лоб". А при загрозі оточення Токмака... ви ж знаєте, як росіяни: відразу "жест доброї волі", "негативний наступ" - і їх у Токмаку немає.

Якщо ми прориваємо третю лінію оборони, і починаємо обхід Токмака, то його звільнення може відбутися практично в автоматичному режимі, при мінімальних зусиллях наших військ... Те ж саме і з Мелітополем", - вважає Жданов.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...