Полетіли голови: Кабмін підтримав поправку про звільнення Ситника

Кабінет міністрів України підтримав законопроєкт, який змінює процедуру обрання директора Національного антикорупційного бюро України. Як повідомив у Facebook голова Центру протидії корупції Віталій Шабунін, за усної пропозиції одного з міністрів до документа було додано поправку щодо звільнення директора НАБУ Артема Ситника, передають Патріоти України.

Згідно з законопроєктом, нового директора Бюро вибирає конкурсна комісія, до якої 3 членів делегує РНБО, а 6 – Кабмін (з них 3 – міжнародні експерти).

Інформацію про ухвалену урядом поправку підтвердив народний депутат від фракції "Голос", перший заступник голови комітету Верховної Ради з питань антикорупційної політики Ярослав Юрчишин.

Відзначимо, що раніше журналіст Юрій Бутусов повідомив, що Офіс генерального прокурора викликав на допит керівництво НАБУ і Ситника, щоб забрати у Бюро справу проти заступника голови Офісу президента Олега Татарова. На думку Бутусова, виклик на допит був спробою забрати справу Татарова у НАБУ, оголосивши про конфлікт інтересів.

"Це те, що ми зробили з нуля зі старих складових": Буданов розповів, чим нищать стратегічні літаки РФ (відео)

п’ятниця, 19 квітень 2024, 19:55

Україна виробляє і модернізує зброю, яка здатна збивати російські стратегічні бомбардувальники. Про це сказав керівник Головного управління розвідки Кирило Буданов у п’ятницю, 19 квітня, передають Патріоти України. "Застосовуються різні системи. Цього ...

"Процес має йти": Кремль погрожує вбивати українців, навіть якщо настане перемир'я

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:53

Міністр закордонних справ країни-агресорки Сергій Лавров заявив, що Росія не збирається переривати бойові дії в Україні в разі початку переговорів щодо війни, яку розв'язала. Про це Лавров заявив в інтерв'ю росЗМІ, коментуючи домовленості, які нібито о...