Полетіли голови скандальних топ-чиновників: Гончарук провів резонансне засідання уряду

Питання в тому, хто прийде на заміну, і чи вдасться уникнути корупційних скандалів у найближчому майбутньому

Кабінет міністрів України на засіданні в середу провів низку звільнень. Про це повідомляє прес-служба уряду, зазначають Патріоти України.
«Починаємо процес повного перезавантаження влади! Сьогодні маємо перші гучні звільнення», – сказав прем’єр-міністр Олексій Гончарук.

Уряд звільнив керівників 9 державних структур, зокрема, голову Державної архітектурно-будівельної інспекції України (ДАБІ) Сергія Кузьміна та керівника Державної служби геології та надр Олега Кирилюка.

Кабінет Міністрів звільнив:

— голову Державного агентства лісових ресурсів Володимира Бондара;

— очільницю Державної архівної служби Тетяну Баранову;

— керівника Національного агентства України з питань державної служби Костянтина Ващенка;

— керівника Державного агентства резерву Вадима Мосійчука та його заступника Дмитра Булатова;

— голову Державного агентства з питань електронного урядування Олександра Риженка;

Також звільнений голова Укртрансбезпеки Михайло Ноняк. «Це позитивний сигнал для міжнародних вантажних перевезень, що ситуація з розподілом дозволів зміниться на краще», – зазначив голова уряду.

Крім того, Кабмін звільнив чотирьох заступників голів Фонду державного майна: Віталій Герц, Олена Коротка, Юрій Нікітін, Віталій Трубаров.

Під час засідання міністри також прийняли заяви про звільнення в. о. голови Укравтодору Славоміра Новака (з 1 жовтня 2019) і голови Національної поліції України Сергія Князєва.

Кабмін звільнив Олексія Перевезенцева з посади державного секретаря Міністерства економічного розвитку і торгівлі та Владислава Андронова з посади державного секретаря Міністерства аграрної політики та продовольства.

У окупантів проблеми: Російська перевага у війні проти України зменшується, - FT

субота, 27 квітень 2024, 4:15

Завдяки американській допомозі Україна може виявити недоліки, притаманні армії РФ, яка намагається знищити Україну за допомогою неякісних боєприпасів і великої, але погано навченої армії. Про це пише Financial Times, передають Патріоти України. «Допом...

"Ворог не припиняє спроб": У ДПСУ повідомили, де фіксують найбільше російських ДРГ

субота, 27 квітень 2024, 3:25

Наразі найбільша кількість спроб прориву російських диверсійно-розвідувальних груп фіксують у Сумській області. Днями прикордонники знову зафіксували таку спробу. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телеканалу "Еспресо",...