Поля усіяні трупами та залишками техніки: РФ програла найбільшу танкову битву під Вугледаром, - NYT

Тижнева битва під Вугледаром Донецької області стала найбільшою танковою битвою за час війни і обернулася для російських окупантів нищівною поразкою. Загарбники втратили понад 100 одиниць броньованої техніки. Про це пише The New York Times із посиланням на українських офіційних осіб, передають Патріоти України.

Як зазначає видання, у тривалому бою обидві сторони кинули в бій танки, при цьому росіяни просувалися вперед колонами, а українці маневрували обороною, ведучи вогонь здалеку або зі схованок, коли російські колони підходили ближче.

У результаті країна-агресорка Росія тільки не змогла захопити Вугледар, але й зробила ту ж помилку, яка коштувала їй сотень танків на початку війни – наступаючим колонам влаштували засідку.

Російські загарбники втратили в бою щонайменше 130 танків та бронетранспортерів. Поля буквально усіяні трупами та уламками знищеної техніки.

"Ми вивчали дороги, якими вони їздили, потім сховалися і чекали, щоб стріляти із засідки", - розповів один із українських сержантів.

Під час бою під Вугледаром російські танки знищували з радянського озброєння, а також за допомогою американських Javelin та гаубиць M777, французьких САУ Caesar та ракетних систем HIMARS.

За даними NYT, нестача досвіду стала однією з причин невдач російських військ. На момент битви багато елітних підрозділів окупантів були вже розгромлені українськими захисниками. У зв'язку з цим, у боях приймали участь нещодавно мобілізовані солдати, які не мали достатнього досвіду та підготовки до тактики ЗСУ уражати колони з засідок. Як доказ того, що РФ не вистачає досвідчених танкістів, видання наводить випадок, коли українські солдати захопили в полон медика, якого росіяни перепризначили керувати танком.

Британська розвідка спрогнозувала ймовірні втрати армії РФ в найближчі місяці

субота, 4 травень 2024, 13:41

У найближчі два місяці в російській армії зростуть втрати на війні проти України. Про це йдеться в новому звіті міністерства оборони Великої Британії, передають Патріоти України. Розвідники звернули увагу, що середньодобова кількість втрат росіян убити...

Масована атака "Шахедів" на Харків: У місті спалахнули відразу три пожежі (фото)

субота, 4 травень 2024, 12:59

У ніч на 4 травня російські загарбники здійснили масовану атаку дронів на Харків. За попередніми даними, постраждали чотири особи, серед них – одна дитина. Про це повідомила Державна служба з надзвичайних ситуацій України (ДСНС), передають Патріоти Укр...