"Поляки зі сльозами на очах кажуть: Маріуполь схожий на Варшаву 1944 року, яку бомбили гітлерівці", - Анджей Дуда

Лідери РФ і російська армія поводяться, як фюрер Третього рейху Адольф Гітлер та його військові у Другій світовій війні. Про це заявив польський президент Анджей Дуда, повідомляють Патріоти України із посиланням на kronika24.pl.

"Поляки сьогодні зі сльозами на очах кажуть: Маріуполь схожий на Варшаву 1944 року, коли гітлерівські німці жорстоко бомбили житлові будинки, без жодного милосердя вбиваючи мирних жителів. Сьогодні така сама поведінка російської армії та російських керівників, – як у Гітлера, німецьких есесівців і льотчиків фашистської армії. Це безпрецедентні вбивства, з якими вільний світ не має змиритися", – сказав Дуда.

Він висловив сподівання, що винні у тероризмі – обстрілах кварталів та вбивствах мирних жителів – відповідатимуть перед міжнародними трибуналами за військові злочини, щоб надалі нікому не кортіло влаштовувати подібне.

Президент Польщі також зазначив, що Сили оборони України – завдяки своїй майстерності, героїзму та мужності – розвіяли міф про "велику російську армію", і війна "поступово стає для Росії кошмаром". Крім того, Дуда закликав Європу відмовитися від російської нафти та газу.

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...