Політолог Зеленського закликав шефа жорстко розібратись з олігархами

Боротися в Україні з олігархами класичними правовими методами в білих рукавичках неможливо, тому що ефекту не буде абсолютно ніякого. Вся справа в тому, що симбіоз влади і олігархії за роки незалежності зробив свою справу. Масштаби корупції в державі, ручний режим, наша плюралістичність не дозволяють в повній мірі ефективно досягати успіхів класичними методами, плюс ще одна проблема - наші правоохоронні органи, вони настільки слабкі, настільки неефективні, а судова система настільки корумпована і працює на свої егоїстичні інтереси, що ні про яку класичну боротьбу з олігархами не може бути й мови. Про це в інтерв'ю Ukrlife.TV розповів політолог Володимир Фесенко, передають Патріоти України.

Політолог вважає, що владі президента Зеленського реалізувати ефективну і правову політику, ефективну інституційну політику практично неможливо. Зеленський шукає слабкі місця в системі, намагається зламати її, але тут без авторитарних методів не обійтися.
«Я коли чую, що політика Зеленського - це шлях до диктатури, що Зеленський вже мало не перетворився на нового Лукашенка, то я завжди нагадую, що треба порівнювати з реальними речами. Якби він був диктатором, то і Порошенко, і Медведчук уже давно б сиділи, як Янукович посадив Тимошенко, тому що у нього ця авторитарність в боротьбі з політичними противниками виявлялася дуже сильно, а Зеленський в цьому плані для себе якісь моральні аспекти окреслив», - зазначив політолог.

Вбивство мало відбутись у Польщі: Затримано чоловіка, який готував замах спецслужб РФ на Зеленського

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:23

Українські правоохоронці в співпраці з органами правопорядку Республіки Польща затримали громадянина Польщі за підозрою у готовності діяти на користь спецслужб Російської Федерації, який пропонував замах на президента Зеленсько, повідомляє генпрокурату...

"За Росію вже серйозно взялись": Експерт дав прогноз щодо руйнування режиму у РФ та ставку Заходу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:56

На Заході роблять ставку на поступове руйнування путінського режиму. Поки що немає ознак того, що серед наших союзників мають намір не визнавати легітимність Путіна. Таку думку в ефірі "Еспресо" висловив політичний експерт Максим Розумний, передають Па...