Поліцейська-зрадниця погрожувала землякам забрати в них дітей та вивезти в Росію (фото)

Слідча з Великого Бурлука під час окупації перейшла на бік ворога та погрожувала місцевим жителям репресіями, інформують Патріоти України.

До війни жінка працювала у відділенні №2 слідчого відділу Куп’янського РВП ГУНП. Окупанти запропонували їй посаду "и. о. старшего следователя следственного отдела" у Великому Бурлуці, жінка погодилась.

Колаборантка разом з росіянами їздила до місцевих мешканців і залякувала їх. "У середині серпня вона приїхала до села Заміст Куп’янського району та провела незаконний обшук у будинку, де мешкала жінка з трьома неповнолітніми дітьми. Колаборантка наголосила на тому, що дітей необхідно буде 1 вересня привести до місцевої школи на навчання, яке відбуватиметься російською мовою за освітніми стандартами рф. У разі відмови "правоохорониця" пригрозила, що дітей буде вивезено до м. Бєлгород", — розповіли в прокуратурі.

Тероризувала вона і підприємців. Зрадниця примушувала власника магазину проводольчих товарів у Великому Бурлуці стати на облік в окупаційній податковій інспекції Куп’янська, погрожувала конфіскувати його майно.

Вже на початку вересня колаборантка отримала нову посаду від окупантів та стала "старшим дознавателем группы дознания Пункта полиции №3". Але поправцювала недовго — селище звільнили і "поліцайка" втекла в Росію. Її оголосили у розшук. Жінку судитимуть заочно за фактом колабораційної діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

Санкції не завада? Російські ракети і безпілотники містять компоненти з понад 20 країн, - Інститут судових експертиз

неділя, 28 липень 2024, 6:50

Російські ракети та дрони, якими країна-агресор щодня атакує міста та села України, містять компоненти, виготовлені у більш ніж 20 країнах. Серед них зокрема США, Тайвань, Китай та інші, передають Патріоти України. Ці деталі в збитому ворожому озброєнн...

Окупанти кидають усі сил на Часів Яр: Воїни ЗСУ відверто розповіли про брак снарядів та тактику окупантів

неділя, 28 липень 2024, 6:22

Росіяни не припиняють спроб прорвати лінію української оборони в районі Часового Яру. Лінія фронту там тепер більшою частиною проходить саме по каналу Сіверський Донець-Донбас, передають Патріоти України. Окупанти майже не задіюють у своїх атаках броне...