Поліцейський-зрадник за вимогою окупантів затримував мешканців селища на Харківщині

Колишньому поліцейському із Куп'янського району заочно оголосили підозру у державній зраді. Про це повідомили у Державному бюро розслідувань, передають Патріоти України.

"Після окупації російськими військами Куп'янського району загарбники взялися вербувати місцевих, які б могли на них працювати. Одним з таких, кому запропонували роботу, виявився колишній правоохоронець", — розповіли у ДБР.

За даними слідства, експоліцейський написав заяву на ім'я голови псевдоадміністрації окупантів, після цього він був призначений на посаду "старшого оперуповноваженого". Через деякий час чоловік почав працювати "дільничим" у селищі Шевченкове.

Разом з окупантами так званий "дільничий" чергував у відділку, патрулював вулиці та затримував мешканців Шевченкового. Зарплатня чоловіка складала 60 000 російських рублів. Слідчі встановили, що під час звільнення українськими захисниками Куп'янського району "дільничий" втік до Росії. Тому підозру йому оголосили заочно. Підозра сформована за ч. 2 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України.

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...

Ракети цілили й на Молдову: Коваленко вказав на особливості нової масованої атаки РФ на Україну

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:52

З вечора 28 березня й у ніч 29 березня Росія масовано атакувала території України. Крім того, дві ракети перетнули повітряний простір іншої держави, що демонструє: РФ байдуже на всіх. Про це написав військово-політичний огляда Олександр Коваленко, пере...