"Поліція надала цілодобову охорону": Чеські чиновники підтвердили, що на них полюють російські спецслужби

Після демонтажу пам'ятника Конєву російське МЗС пригрозило Чехії «не залишити це без відповіді».

Після того, як в Празі демонтували пам'ятник радянському маршалу Івану Конєву та привласнили площі перед російським посольством ім'я Бориса Нємцова, високопоставленим чеським чиновникам стали погрожувати в Кремлі, інформують Патріоти України.

Глава міської частини Прага-6 Онджрей Колар, після публікації журналу Respekt про можливу його ліквідацію, розповів телеканалу Prima, що отримав цілодобову охорону поліції, як і мер Праги Зденек Гржіб і староста празького району Ржепорийє Павло Новотний.
«Я можу вам розповісти лише те, що охорона мені потрібна була після встановлення певних обставин. А саме, що тут вже знаходяться росіяни, яким поставили завдання ліквідувати мене, пана Гржіба і пана Новотного», - заявив Колар.
Зараз вже всі троє чиновників підтвердили, що знаходяться під цілодобовою охороною поліції. Нагадаємо, Ондржей Колар віддав розпорядження демонтувати пам'ятник радянському маршалу Конєву. Глава міської частини Ржепорийє Павло Новотний вирішив встановити пам'ятну дошку власовцям, які звільняли цю частину міста від фашистів, а мер Праги Зденек Гржіб ініціював перейменування площі перед російським посольством на площу Бориса Нємцова. Крім того, всі троє неодноразово публічно критикували путінський режим. Після демонтажу пам'ятника Конєву російське МЗС пригрозило Чехії «не залишити це без відповіді».
Журнал Respekt, з посиланням на чеську контррозвідку, повідомив, що три тижні тому в празький аеропорт імені Вацлава Гавела прилетів співробітник російських спецслужб, який привіз в своїй валізі отруту рицин, що призначався для празьких політиків. Чоловік пройшов через кордон по дипломатичному паспорту. Його зустрів автомобіль посольства РФ і відвіз в будівлю диппредставництва в районі Дейвіце. Москва назвала цю інформацію фейком і газетною качкою.
Після виходу розслідування журналу Respekt посольство РФ направило в чеське МЗС ноту протесту. Там отриманий документ назвали «недоречною спробою порушити свободу друку» та нагадали, що між Росією і Чехією продовжує діяти договір про добросусідство, дружбу, за яким обидві сторони зобов'язуються не втручатися у внутрішні справи одна одної. Прем'єр-міністр Чехії Андрій Бабіш в своєму першому публічному коментарі з цього приводу також заявив, що Чехія не дозволить іншим країнам втручатися в її справи.

ГУР проти російського "Тора": У мережі показали, як HIMARS спалив пускову ворожого ЗРК (відео)

п’ятниця, 3 травень 2024, 16:21

На Запорізькому напрямку бійці підрозділу активних дій Головного управління розвідки МОУ спільно із операторами HIMARS виявили та знищили пускову установку зенітного ракетного комплексу "Тор", передають Патріоти України. Деталі: Розвідники зазначають, ...

"Небезпечні слова": Кремль налякали заяви Макрона і Кемерона про війська в Україні та удари по РФ

п’ятниця, 3 травень 2024, 15:30

Прессекретар російського правителя Володимира Путіна Дмитро Пєсков заявив, що у Кремлі стурбовані та вважають "небезпечними" і такими, що "нагнітають напруженість" останні заяви президента Франції та очільника МЗС Великої Британії щодо можливої присутн...