Поліція оприлюднила кількість жертв серед цивільних під час захоплення та окупації Київщини

Понад тисячу цивільних осіб вбили російські військові в Київській області за період часткової окупації регіону. Чимало тіл досі не вдалось ідентифікувати. Про це заявив голова Нацполіції Київської області Андрія Нєбитова 3 лютого.

"В Київській області вже виявили 1369 тіл вбитих окупантами мирних жителів, 197 тіл громадян залишаються неідентифікованими. 300 осіб рахуються безвісти зниклими", – написав Нєбитов.

За його словами, правоохоронці відкрили понад 10 тис. кримінальних проваджень за фактом вчинення злочинів російськими військовими на території області.

Більшість проваджень вже передали слідчим Служби безпеки України.

"Однак Національна поліція продовжує допомагати з первинною фіксацією, оглядом та призначенням відповідних експертиз. Правоохоронці вручили понад 50 підозр військовим РФ за вчинення звірств на території області", – додав Нєбитов.

Україна відводить з лінії фронту танки Abrams. Associated Press пояснила, що з ними не так

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:23

Українські війська відвели американські танки Abrams M1A1 від лінії фронту, оскільки з ними стало складно працювати. Про це пише Associated Press з посиланням на свої джерела. За словами журналістів, у всьому винні російські безпілотники, які повсюдно ...

"Як тільки Су-34 взятий на приціл, він буде приречений": Експерт озвучив формулу знищення російської авіації

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:14

На думку військового експерта, полковника запасу ЗСУ Петра Черника, керовані авіабомби, якими росіяни закидують прифронтові регіони, швидко перестануть бути проблемою, як тільки Україна отримає винищувачі F-16. Про це пише "24 канал", передають Патріот...