Поліція впевнена, що це зробили не українці: У Кракові пам’ятник Пілсудському пофарбували у синьо-жовті кольори (фото)

Пошкодження пам’ятника правоохоронці помітили в суботу вранці, 6 листопада.

Невідомі пофарбували пам’ятник польському діячу Юзефу Пілсудському в Кракові у кольори, що нагадують український прапор, але у перевернутому вигляді. Поліція встановлює причетних. Про це пише Gazeta Krakowska, передають Патріоти України.

Пошкодження пам’ятника правоохоронці помітили в суботу вранці, 6 листопада. Також вандали вивели на постаменті фарбою літеру "N" - нібито знак, яким послуговуються українські націоналісти. Біля пам’ятника копи знайшли порожні балончики з-під фарби та картонку з написом: "Польща (через –ш-) не тільки для панів" українською, але з помилками.

При цьому правоохоронці сумніваються, що провокацію вчинили громадяни України. "Це не доказ того, що зловмисники були українцями. Ми проводимо заходи, спрямовані на встановлення осіб винуватців, і з’ясовуємо обставини злочину", – розповіла інспекторки малопольської поліції Катажини Цісло.

Наразі на місці події відповідні служби розчищають пам’ятник від фарби.

Юзеф Пілсудський – польський політичний діяч, творець Польської Військової Організації. Брав участь у русі опору проти царської Росії.

Проводив агресивну політику щодо Західно-Української Народної Республіки, проте в 1919-му перекинув на український фронт армію генерала Галлера, яка призначалась Антантою винятково для воєнних дій проти більшовиків.

Підтримував главу Директорії УНР Симона Петлюру в боротьбі проти Радянської Росії. А у 1920 уклав Варшавський договір, за яким Польща визнала УНР та відмовився від намірів розширити територію Польщі до кордонів Речі Посполитої 1772 року.

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...

"Здавайте паспорт та залишайтесь в іншій країні": Нардепка Безугла зробила нову скандальну заяву

четвер, 25 квітень 2024, 21:44

Народна депутатка Мар’яна Безугла закликала українців за кордоном виконувати свій обов’язок. В іншому випадку - відмовлятися від громадянства. Про це вона заявила в ефірі проєкту "Тема з Мосейчук", передають Патріоти України. "Якщо ви не бачите себе ук...