Поліція вже встановила особу: 18-річний юнак розтрощив герб України на Харківщині (фото)

В тимчасово окупованому місті Куп'янськ "молодіжна рада" розтрощила герб України. На його місці мали намір встановити російську символіку, інформують Патріоти України.

Особу одного із активістів-колаборантів вдалося встановити. Ним виявився 18-річний активіст, як повідомляють різні джерела, це Ілля Гаманін, син начальника відділу фінансів військової частини. Наразі молодику заочно повідомлено про підозру, повідомила прокуратура Харкова.

Підозру повідомлено за фактом публічної наруги над малим Державним Гербом України. Досудове розслідування встановило, що інцидент трапився наприкінці червня 2022 року. Так, підозрюваний, який очолює проросійську молодіжну організацію, з іншими особами, розтрощив герб України біля будинку культури у селі Петропавлівка Куп'янського району.

Двоє учасників "молодіжної ради" підійнялись на крані автомобіля-вишки до фасаду будівлі, прикрашеної ліпниною квітів та гербом України, й почали бити по державному символу молотком.

Після цього він з цинізмом на камеру кидав частини герба на землю, допоки від нього нічого не залишилося. Як зазначають у відомстві, наразі встановлюються інші фігуранти кримінального провадження.

2PZD-21 вже пройшов показові запуски: Китай презентував свій покращений аналог гіперзвукової ракети "Кинджал"

п’ятниця, 3 травень 2024, 2:35

У Китаї розробили аналог російської гіперзвукової ракети "Кинджал". Влада КНР вже показала відео використання ракети, повідомляє Defense Express. . Як зазначає видання, ракета відома під індексом 2PZD-21. Вперше китайці показали свою розробку у листоп...

ППО недоімперії тріщить по швах: Бійці ССО спалили третій російський "Бук" на Сумському напрямку за тиждень (відео)

п’ятниця, 3 травень 2024, 0:55

Не встигли вояки держави-агресора прибрати останки "Буків" вражених 30 квітня, як їм додалося сумної роботи. Оператори одного з підрозділів Сил спеціальних операцій уразили ворожий зенітний ракетний комплекс Бук-М1 на Сумському напрямку. Про це повідом...