Поліція затримала українця, котрий кинув "коктейль Молотова" у генконсульство Росії у Львові

МЗС РФ висловило протест через "теракт" у Львові.

 Теракт біля генконсульства РФ у Львові: підозрюваного затримали

Чоловіка, який кинув "коктейль Молотова" в ніч проти 24 грудня у російське генконсульство у Львові, затримали. Внаслідок пригоди постраждалих не було, зазначають Патріоти України. Поліція шукає спільників.Про це повідомив на брифінгу Міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський.

"З останніх провокацій: було кинуто пляшку із запалювальною сумішшю в генконсульства РФ у Львові. Нещодавно затримали людину, яка вчинила це. Ведуться слідчі дії з нею, а також і з тим, хто міг бути замовником", - сказав міністр.

Він додав, що у зв'язку з інцидентом на період новорічних свят посилено охорону дипломатичних установ та національних пам'яток.

"Посилена охорона подібних об'єктів та національних пам'яток. Щоб у свята максимально уникнути провокацій. Саме у першій половині січня", - наголосив Монастирський.

Готовий на 95%: У Раді розповіли, що буде із новим законопроєктом про мобілізацію

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:44

Законопроєкт про мобілізацію станом на четвер, 28 березня, готовий на 95%. Комітет Верховної Ради України з національної безпеки, оборони та розвідки закінчив розгляд 4051 з 4266 правок до документа. Але це не означає, що він готовий до голосування. Пр...

"У військових є один обов’язок": Сирський вперше прокоментував відставку Залужного

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:30

Коментуючи своє призначення на посаду головнокомандувача Збройних сил замість Валерія Залужного, генерал-полковник Олександр Сирський зазначив, що президент Володимир Зеленський, очевидно, мав для того "вагомі причини", а обов'язок військових - виконув...