"Політичні торги": У Раді розповіли, що буде далі з законопроєктом США про допомогу Україні і Ізраїлю

У Верховній Раді розповіли, що буде далі з законопроєктом США про допомогу Україні і Ізраїлю. Народний депутат Ярослав Железняк прогнозує, що миттєвого розгляду у Палаті представників США не буде, він також назвав "дебати" двох партій "політичними торгами". Про це він написав в своєму Telegram-каналі. Железняк зазначив, що вночі декілька разів пройшли важливі голосування для України і всі з запасом голосів, передають Патріоти України.

"Останнє про припинення дебатів 66 з 60 необхідних", – уточнив він. Нардеп зазначив, що після правок текст в гіршу сторону для офіційного Києва не змінився. Проте наразі має пройти 30 годин (якщо буде консенсус серед всіх, то швидше) до фінального голосування. Це буде десь о 11:00 середи по Києву.

За словами Железняка, для фінального голосування достатньо 50+ голосів. Тому, він прогнозує, що воно відбудеться. "Далі Палата представників і там Джонсон вчора знову зробив погану заяву. Вимагає знову вирішити питання кордону спочатку. А республіканець Ліндсі Грем вже підтримав Трампа і сказав, що допомогу має США давати виключно як кредит", – зазначив він.

Водночас, за словами депутата, якщо спікер буде блокувати винесення на голосування, то демократи застосують discharge petitions. Це дозволить винести закон в обхід спікера, але треба зібрати 218 підписів, що є дуже довгою процедурою. "Поки очевидно, що миттєвого розгляду у Палаті не буде і це знову політичні торги. Особливо враховуючи, що республіканці в Палаті зараз будуть знову намагатися імпічмент міністру внутрішніх справ провести", – резюмував Железняк.

Замах на прем'єра Фіцо: У Словаччині припускають, що нападник діяв не один

неділя, 19 травень 2024, 23:16

Міністр внутрішніх справ Словаччини Матуш Шутай Ешток припускає, що нападник на прем'єр-міністра Роберта Фіцо мав спільників. Про це повідомляє Dennik N, передають Патріоти України. "Є версія, що зловмисник був у певній групі людей, які, ймовірно, жарт...

Голова МЗС Латвії пробігла півмарафон заради збору коштів на дрони для захисників України

неділя, 19 травень 2024, 21:17

Міністерка закордонних справ Латвії взяла участь у Ризькому марафоні задля збору коштів на дрони для України, та подолала дистанцію півмарафону – 21 кілометр. У суботу Байба Браже оголосила, що зареєструвалася на дистанцію 21 км, що буде першим її півм...