Політичні зв'язки і минуле: “Наші гроші” досліджували, чим так цінний Богдан для Зеленського (відео)

Журналіст програми “Наші гроші з Денисом Бігусом” розповів про минуле глави Адміністрації президента Андрія Богдана, про його політичні зв’язки і про те, чим він цінний для шостого президента України Володимира Зеленського, зазначають Патріоти України.

На вулицю Білоруську, де знаходиться офіс студії “Квартал 95”, неодноразово приїжджав глава АП Андрій Богдан у супроводі охоронців. Також журналіст зауважив мінімум два поліцейських автомобіля, в яких сиділи хлопці в спортивних костюмах. Вони були не проти поспілкуватися з охоронцями Богдана.

“Звичайний адвокат, як його називають в штабі Зеленського, який був присутній на більшості зустрічей Зеленського між другим туром (президентських виборів – ред) та інавгурацією. Між зустрічами далеко від Зеленського відходити не буде, проводячи розмови вже тет-а-тет. Охороняти його будуть не гірше ніж самого Зеленського, а може і потужніше з кортежами, поліцією і озброєними чоловіками”, – йдеться в сюжеті.

Хто такий Богдан і що ми про нього знаємо, крім того, що він адвокат олігарха Ігоря Коломойського? І чим він цінний для Зеленського, що той порушив закон заради його призначення?

Богдан – юрист з широким колом зв’язків і в судовій, і в правоохоронній системах, а також в політиці.

Брат адвоката Ігор – співвласник юридичної фірми та судовий розпорядник у Верховному суді. У сюжеті видно, як він підходить до білого седану Тесла, який належить главі АП. А ось статус Богдана-молодшого підтримує чоловік, який тримає над ним парасольку, проводжаючи до авто.

“До речі, справа з приводу деонаціоналізації Приватбанку в інтересах Ігоря Коломойського має всі шанси потрапити у Верховний суд після проходження нищих інстанцій”, – йдеться в сюжеті.

Свою кар’єру Андрій Богдан почав будувати у 2001 році у фірмі “Правіс”, де одним з власників був Ігор Пукшин. З часом глава АП перейде працювати в іншу фірму того ж Пукшина “Пукшин і партнери”, а згодом очолить цю компанію. Потім Богдан і Пукшин стануть бізнес-партнерами.

Варто зазначити, що власник фірми “Пукшин і партнери” працював у секретаріаті Віктора Ющенка.

За словами журналіста, у Богдана і Пукшина складуться тісні взаємини. Тесла, на якій приїжджав глава АП до офісу студії “Квартал 95”, належить компанії Пукшина. До речі, сам Богдан це не заперечує.

“Екс-партнер нинішнього глави АП Пукшин має кілька прямих зв’язків з суддями. Його сестра Людмила – суддя Господарського суду Києва. Саме в цей суд потрапили 5 справ пов’язаних з деонаціоналізацією Приватбанку”, – йдеться в сюжеті.

Ще одна суддя Господарського суду Мальвіна Данилова зазначила, що бачила Богдана один раз. Але, за словами журналіста, співмешканець Данилової Руслан Кирилюк є бізнес-партнером Пукшина, а до недавнього часу і Богдана.

Вікторія Сівакова, суддя Господарського суду, раніше заявляла журналістам, що глава АП був адвокатом її чоловіка і вона неодноразово особисто з ним зустрічалася. А ось їх зв’язок на даний момент Сівакова відмовилася коментувати.

А також у Господарському суді, який розглядає справу Приватбанку, працює суддя Роман Бойко. Раніше він очолював юридичну фірму “Статус”, а зараз її співвласником є Богдан-молодший.

“Ще одним бізнес-партнером Пукшина, а раніше і Богдана, виступає Олександр Баулін. Він – син колишнього глави КСУ, повноваження якого спливли в червні 2017 року. Практично весь діючий склад КС працював під його керівництвом. З Бауліним-молодшим у новоспеченого глави АП, ймовірно, склалися теж досить довірливі відносини. Тому що син судді в березні 2014 року виписав на Богдана довіреність на представництво інтересів в офшорній компанії Віргінських островів”, – каже журналіст програми.

Довірливі стосунки у Богдана склалися і з Андрієм Портновим. Глава АП починав його парламентським помічником на громадських засадах. Тоді він ще не працював в Адміністрації Януковича, а був нардепом від Блоку Юлії Тимошенко. Сам Богдан говорить про те, що зараз з Портновим він не спілкується.

Також глава АП зблизився з генпрокурором Юрієм Луценком.

Луценко розповів, що Богдан був його адвокатом після першої відставки з посади міністра МВС.

“Мене тоді намагалися засудити за незаконну видачу нагрудного зброї. Тоді він був моїм адвокатом. Більше ніяких юридичних послуг я від нього не отримував”, – говорить генпрокурор.

А ось сам Богдан стверджує, що не був його адвокатом, а всього лише давав юридичні поради.

Раніше в інтерв’ю виданню “Цензор.нет” глава АП називав генпрокурора дуже хорошою і порядною людиною.

Незважаючи на критику з боку Зеленського, Луценко у відставку не подав. Більш того, він приїжджав в офіс “Кварталу 95”.

Прес-секретар Луценка Лариса Сарган підтвердила, що генпрокурор відгукнувся на запрошення Зеленського і додала, що на зустрічі мова йшла про правоохоронну систему.

Сам Луценко зазначив, що були й інші теми для розмови, але про них говорити не хоче.

Тим часом слідчі ГПУ досі розслідують кілька епізодів, які стосуються діяльності екс-власників Приватбанку і, ймовірно, що Богдан саме через це останні півроку відвідував генпрокуратуру.

У ГПУ розповіли, що Богдан приходив до них і в якості адвоката у справі Приватбанку.

“Тобто, займаючись компанією Володимира Зеленського в штабі, Андрій Богдан паралельно займався справою Приватбанку і контактами з генпрокуратурою. І дуже схоже, що ці контакти не могли обмежуватися тільки слідчими”, – каже журналіст.

Також Луценко додав, що досі спілкується з Богданом і в неробочий час.

У 2010 році Богдан потрапив до Азарова і саме в цей час його бідність почала закінчуватися. Він став власником маєтку в Конча-Заспі. У 2013 році дружина Богдана стала власником двох квартир в ЖК на Печерській. А через кілька місяців глава АП оформив на себе кілька нежитлових приміщень, ймовірно, офісних на Дніпровській Набережній. На даний момент він здає їх в оренду.

“Після Революції Гідності Богдана забрав собі в радники Ігор Коломойський, який на той момент очолював Дніпропетровську область. Він просунув адвоката в список партії Петра Порошенка. Але в Раду Богдан не потрапляє. Тим не менш зв’язки Богдана продовжували зростати”, – йдеться в сюжеті.

У 2017 році Богдан почав представляти інтереси Богдана Якимця, неформального помічника керівника САП Назара Холодницкого. Сам Холодницький підтвердив дружбу з Якимцем, але про його дружбу з Богданом нічого не знає.

Богдан про стосунки з Якимцем розповів, що будь-яка людина (вбивця, ґвалтівник) має право на адвоката. А також додав, що Якимець обслуговувався його адвокатами, але не ним особисто.

Глава АП значно більше інтегрований в політику, ніж сам Зеленський. У нього є зв’язки зі старою системою, проти якої і голосували виборці нинішнього президента.

"Скажу вам, локально, що бачу": Військовий прокоментував заяви про контрнаступ ЗСУ 2025 року

субота, 20 квітень 2024, 11:30

Військовослужбовець Євген Ієвлєв, який зараз перебуває на Горлівському напрямку, закликає до стриманості у заявах про можливий контрнаступ Збройних сил України 2025 року. Про це він сказав в ефірі "Еспресо", передають Патріоти України. "Я вважаю, що...

"Окупанти не знають спокою ні вдень, ні вночі". Сирський показав, як ЗСУ нищать живу силу й техніку росіян (відео)

субота, 20 квітень 2024, 11:23

Сили оборони України й далі активно знищують живу силу і військову техніку країни-агресора РФ. Про це в Telegram 20 квітня заявив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, передають Патріоти України. "Окупанти не знають спокою ні вдень, ні вночі. Про ...