"Політичний договірняк з ригами": СБУ і Офіс генпрокурора готують активісту Стерненку підозру про вбивство

Сергія Стерненка збираються звинуватити в умисному вбивстві.

Сергій Стерненко. Фото: соцмережі.

Волонтер Роман Синіцин оприлюднив інформацію про те, що активісту з Одеси Сергію Стерненкові готують підозру у вбивстві. Про це він написав у Фейсбуці, передають Патріоти України.

Синіцин зазначив: "За моєю інформацією Сергієві Стерненку готують підозру за ст. 115 в КК (умисне вбивство). СБУ спільно з Офісом генпрокурора. Дедлайн 15 травня, але швидше за все це відбудеться вже до кінця поточного тижня. Вручать підозру і закриють в СІЗО. Очевидно там буде без права застави.

Є інформація, що це політичний договірняк з ригами, Баканова дотисли "піти бо безпределу" в обмін на щось. Дуже цікаво на що. З гражданочкою Венедіктовою в принципі було зрозуміло від самого початку, цю підозру вона вимагала вручити ледве переступивши поріг кабінету на Різницькій".

Нагадаємо, пізно ввечері 24 травня стався конфлікт за участю колишнього керівника одеського "Правого сектора" і двох чоловіків. Стерненко заявив: на нього напали, коли він повертався додому з дівчиною. Активіст стверджує, що він відбивався і смертельно поранив суперника ножем у живіт. Ножові поранення - у самого Стерненка й у його іншого опонента, якого потім затримала поліція. Пізніше поліція відпустила другого учасника нападу на активіста Стерненка в Одесі, який проходить як свідок.

Цей замах був уже третім за рахунком: 7 лютого 2018 року він заявляв, що на нього вже здійснювали напад. Вранці 1 травня того ж року в Стерненка стріляли. Обох нападників було затримано. Поліція відкрила справу за статтею "умисне вбивство".

14 лютого 2019 року активіст повідомляв про те, що у нього в машині виявили два GPS-трекери. У жовтні кримінальні справи щодо нападів на ексглаву одеського "Правого сектору" Сергія Стерненка передано в Головне слідче управління Служби безпеки України.

Посол повідомила, як швидко США передадуть допомогу Україні після голосування в Конгресі

субота, 20 квітень 2024, 12:22

США за короткий період можуть перейти до постачання Україні озброєнь після ухвалення відповідного закону в Конгресі. Про це заявила посол України в США Оксана Маркарова в ефірі національного телемарафону, передають Патріоти України. «Від моменту підпи...

"Скажу вам, локально, що бачу": Військовий прокоментував заяви про контрнаступ ЗСУ у 2025 році

субота, 20 квітень 2024, 11:30

Військовослужбовець Євген Ієвлєв, який зараз перебуває на Горлівському напрямку, закликає до стриманості у заявах про можливий контрнаступ Збройних сил України 2025 року. Про це він сказав в ефірі "Еспресо", передають Патріоти України. "Я вважаю, що...