Політик має тісні зв'язки з РФ: Експрезидент Вірменії заговорив про реванш у війні за Карабах

У Кремлі Роберта Кочаряна відверто назвали "великим другом Росії" та підкреслили, що йому не потрібно "узгоджувати свої кроки" з Путіним.

Колишній президент Вірменії Роберт Кочарян, який планує повернутися у політику, заявив, що мирна домовленість між Вірменією та Азербайджаном є несправедливою та призведе до повторення конфлікту, повідомляють Патріоти України.

"Світовий досвід доводить, що занадто несправедливий мир не може тривати довго… Якщо в Азербайджані будуть вважати, що вони вирішили карабаську проблему, то це буде означати зворотне, навіть попри сьогоднішні кращі позиції", - заявив Кочарян під час прес-конференції для російських ЗМІ.

Також він провів історичну паралель із результатом Першої світової війни для Німеччини - підписання Версальського миру згодом призвели до появи реваншистських настроїв, на яких до влади прийшов Адольф Гітлер.

Варто зазначити, що ці заяви відбулись на фоні можливих дострокових виборів у Вірменії, яка зараз знаходиться у політичній кризі. Водночас у Кремлі Роберта Кочаряна відверто назвали "великим другом Росії" та підкреслили, що йому не потрібно "узгоджувати свої кроки" з Путіним.

Водночас Роберт Кочарян - має тісний фінансовий зв’язок із РФ. Він входить до керівництва російської потужної компанії " АФК "Система", якій належать численні активи на мільярд доларів у російських компаніях. Зокрема, 50% акцій оператора мобільного зв’язку "МТС", а також " Группа Кронштадт", яка займається виробництвом БПЛА, включно із розвідувально-ударним "Орион".

Додамо, що до політичної кризи у Вірменії нещодавно додався скандал із заявою прем’єр-міністра Вірменії Ніколи Пашиняна про ОТРК " Искандер ", надійність якого оцінена на рівні 10%. Ці заяви призвели до телефонної розмови Пашиняна з Путіним, після чого вірменський прем’єр-міністр заявив, що йому "невірно доповіли".

Там якраз стояв потяг із пасажирами: Окупанти вдарили ракетою по залізничному вокзалу в Балаклії

четвер, 25 квітень 2024, 19:14

У четвер 25 квітня російські окупанти обстріляли місто Балаклія в Ізюмському районі. Вибухи почали лунати о 16:47. За інформацією начальника Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, ворог поцілив по території біля залізничного во...

Ситуація лишається складною: Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни

четвер, 25 квітень 2024, 16:56

Українці відповіли на питання про свої плани на випадок загострення або затягування війни. Переважає готовність тим чи іншим чином долучатися до боротьби з російськими загарбниками, передають Патріоти України з посиланням на дані опитування фонду "Демо...