​"Політика поступок не працює із Москвою": Прем'єр-міністр Польщі поставив ультиматум Росії та закликав назавжди поховати "Північний потік-2"

Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький висунув Росії ультиматум щодо її подальших стосунків із європейськими країнами. Про це він заявив в інтерв'ю газеті La Repubblica, зазначають Патріоти України.

«Росія має вирішити: вона хоче бути з Європою або проти неї», – заявив прем'єр. За його словами, Москва «досліджує межі дозволеного» і хоче розділити Європу.

Незважаючи на те, що зараз Росія обирає конфлікт, Захід не хоче слідувати цьому шляху, зазначив Моравецький. Водночас він наголосив, що Європа не може дозволити, щоб їй загрожували чи шантажували в енергетичному секторі.

Моравецький вважає, що Володимиру Путіну не можна довіряти, а політика поступок не працює із Москвою. Прем'єр закликав європейські країни об'єднатися та дати у такому разі різку відповідь.

«Час поступок закінчився. На жорстку політику у нас має бути різка відповідь у вигляді жорстких санкцій», – заявив Моравецький.

Посадовець також виступив за введення санкцій проти «Північного потоку-2», який «із самого початку використовувався з політичною метою».

«Дати умовну згоду на «Північний потік–2» і не ввести санкцій проти Росії означає поступитися імперською політикою Кремля», – сказав він.

Політик назвав дві причини, через які газопровід небезпечний для Європи. За його словами, «Північний потік–2» зробить континент ще більш залежним від одного постачальника. Крім того, проект позбавляє транзитні країни «можливості захиститися від спокус їхнього східного сусіда».

До слова, США пообіцяли і надалі вводити санкції проти «Північного потоку – 2».

Нагадаємо, днями США запровадили санкції проти «Північного потоку – 2».

Раніше депутат Європарламенту допустив зрив запуску «Північного потоку – 2» через США.

Як відомо, американські сенатори пропонують вдарити по Росії новими санкціями через «Північний потік – 2».

Також США назвали гарантований спосіб знищення «Північного потоку – 2».

"Навіть такою малою кількістю": Згурець назвав пріоритетні цілі для застосування ATACMS

середа, 24 квітень 2024, 11:24

Директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець зазначив, що пріоритетними цілями для застосування ATACMS дальністю 300 км є ворожі командні пункти й бази зберігання боєприпасів. Про це він сказав в етері телеканалу "Еспрес...

Не хочуть вмирати за Путіна: Британська розвідка назвала кількість дезертирів, яких РФ засудила з 2022 року

середа, 24 квітень 2024, 10:49

З початку "часткової" мобілізації у вересні 2022 року Росія засудила 7400 окупантів, яких підозрюють у дезертирстві. Про це повідомляє міністерство оборони Великої Британії, передають Патріоти України. За даними російської медіагрупи "Медіазона", у бер...