"Політика США робить війну неминучою": Кім Чен Ин збільшує ядерний арсенал, - Reuters

Північна Корея готується запустити три нові супутники-розвідники, створити військові безпілотники та збільшити свій ядерний арсенал 2024 року. Очільник КНДР Кім Чен Ин заявив, що "політика США робить війну неминучою". Про це повідомляє Reuters із посиланням на державне інформаційне агентство KCNA, передають Патріоти України.

"Через необачні кроки ворогів, спрямовані на вторгнення до нас, це факт, що війна може спалахнути на Корейському півострові в будь-який момент", - цитують лідера КНДР державні ЗМІ.

Журналісти звернули увагу, що промова Кіма прозвучала напередодні року, коли в Південній Кореї та Сполучених Штатах відбудуться ключові вибори.

Експерти прогнозують, що Північна Корея продовжить кампанію військового тиску для впливу на президентські вибори в США в листопаді, які "можуть призвести до повернення колишнього президента Дональда Трампа, який торгував як загрозами, так і історичною дипломатичністю з Кімом".

"Адміністрація президента Джо Байдена заявляє, що відкрита для переговорів, але вона запровадила нові санкції, оскільки Північна Корея просувається вперед із новими ракетними випробуваннями, забороненими відповідно до санкцій ООН", - йдеться на сайті американського видання.

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...

Москва в паніці надзвонювала в Вашингтон: Пентагон відмовив Україну від секретної спецоперацію на території Росії, — NYT

субота, 27 липень 2024, 13:01

ЗСУ нібито збиралися провести операцію в глибокому тилу ворога. З цього приводу міністр оборони РФ телефонував главі Пентагону, що, як зазначають американські журналісти, досить незвично. На початку липня міністр оборони США Ллойд Остін отримав проханн...