Полюють не на "солдатів НАТО": У Нацполіції розповіли, чому росіяни б'ють по базах відпочинку на Харківщині

Останнім часом російські окупанти атакують бази відпочинку у Харківській області. За останні тижні було щонайменше три ракетних удари по базах у різних районах регіону. Як зазначив начальник ГУ Нацполіції у Харківській області Володимир Тимошко, російська розвідка знає про те, на базах живуть переселенці. Ворог б'є по них, аби змусити людей виїжджати, передають Патріоти України.

"Намагання примусити виїхати населення, бо для них також не є таємницею, розвідка в них працює досить гарно, про те, що на вказаних об'єктах зачасту мешкають вимушено переселенці, внутрішні переселенці. Зокрема, в Балаклії мешкала сім'я вимушено переміщених осіб, там, нагадаю, було вісім дітей і четверо дорослих, які всі постраждали, різний ступінь тяжкості, не тяжкі, однак постраждали. У тому ж Змієві учора загинула цивільна особа і троє поранені — це також були внутрішньо переміщені особи, які там мешкали", — сказав Тимошко в ефірі "Суспільного".

До початку повномасштабної війни у Вовчанській громаді було багато баз відпочинку, однак майже всі з них знищені ворогом. Росія використовує тактику спаленої землі, аби зробити Харківську область непридатною для життя територією.

"Це виключно терор з метою примусити якомога далі від Харківської області відселити людей, щоб Харківщина стала пустинною територією, щоб з Харкова виїжджали люди і щоб ми розміщували внутрішньо переміщених осіб не в Харкові, а десь далі. Тактика спаленої землі", — зазначив Тимошко.

"Якщо хтось перемагає, значить хтось програє": Портников пояснив ставлення Трампа до Путіна і Зеленського

вівторок, 17 вересень 2024, 0:18

Журналіст Віталій Портников пояснив, чому Трамп не говорить про Україну з точки зору перемоги, а виключно з точки зору закінчення війни. Про це він розповів у етері телеканалу "Еспресо", передають Патріоти України. "Він вважає, що в нього гарні стосунк...

Але є "але": Столтенберг визнав, що НАТО могло б не допустити вторгнення РФ до України у 2022 році

понеділок, 16 вересень 2024, 23:49

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Альянс міг би зробити більше для озброєння України, щоб запобігти російському вторгненню у 2022 році Про це повідомляє Reuters, передають Патріоти України. "Зараз ми надаємо військові засоби для війн...